Connect with us

technokrata

Új AMD processzoros megoldások a Suntól

Laptop

Új AMD processzoros megoldások a Suntól

A Sun Microsystems jelentősen kibővítette a Solaris x86 operációs rendszerre és AMD Opteron processzorra épülő, átfogó termékvonalát.

A cég bemutatta új Sun Fire V40z szerverét, amely a Sun Fire termékcsaládot bővíti ki két- és négyprocesszoros, rackbe szerelhető AMD Opteron processzoros szerverekkel. A Sun Java Workstation W1100z és Sun Java Workstation W2100z munkaállomások a piac egyik leggyorsabbnak számító, ugyanazon egységről három operációs rendszer indítására képes 64 bites munkaállomásai. A Sun Fire V20z szerverkonfigurációk az AMD legnagyobb teljesítményű AMD Opteron 250-es processzormodelljére és a Solaris x86 operációs rendszerre épülnek.

A Sun Fire V40z szerver maga mögé utasítja a konkurenciát
A már kapható Sun Fire V40z négyprocesszoros szerverrel egészíti ki a jelenlegi Sun Fire szervercsaládot. A Sun Fire V40z szerverek, amelyek listaára 8.495 dollártól indul, ideális berendezések az ipari szabvány 32 és 64 bites architektúrák, a nagy teljesítményű feldolgozási környezetek és a vállalati alkalmazások számára, valamint a webszolgáltatási, adatkezelési, munkacsoportos együttműködési és grid-struktúrás adatbázisfelügyeleti feladatok ellátásához is. A Sun Fire V40z szerver jelenleg bizonyítottan a piac legnagyobb teljesítményű négyprocesszoros biztonságos webszervere és vállalati alkalmazási platformja, amelynek teljesítménye – a SPECweb99_SSL teljesítményteszt alapján – 76 százalékkal múlja felül az összemérhető, Xeon MP processzorokkal készült szerverkonfigurációt.

A Sun legújabb Sun Java Workstation W1100z és Sun Java Workstation W2100z munkaállomásain a Solaris 61 százalékkal gyorsabban fut
A 64 bites munkaállomások piacán betöltött vezető szerepének kiterjesztésére a Sun bejelentette, hogy már kapható a Sun Java Workstation W1100z és a Sun Java Workstation W2100z, amelyek az AMD Opteron processzoraira és az NVIDIA kiemelkedő grafikus technológiájára épülnek. A piac minden más AMD Opteron processzoros 64 bites munkaállomásánál jobb ár/teljesítmény arányt kínáló rendszerek úgy készültek, hogy a lehető legnagyobb végfelhasználói teljesítményt tegyék elérhetővé; amerikai listaáruk 1.995 dollártól (W1100z), illetve 4.695 dollártól (W2100z) indul.
A BLAST teljesítményteszt szerint a Sun Java Workstation W1100z és a Sun Java Workstation W2100z akár 61 százalékkal is gyorsabb lehet a Solaris x86 operációs rendszer futtatásakor, mint a Dell Red Hat Linuxot futtató 650 Precision Xeon-processzoros munkaállomása. Az új munkaállomások – a SPEC CPU2000 teljesítményteszt alapján – a többi Xeon és Opteron processzoros rendszert is lekörözik a lebegőpontos műveletek végzése során.
A Sun Java Workstation W1100z esetében mérték a legjobb általános teljesítményt az OCUS (Olaf Corten´s Utilities) V4-es teljesítményteszt(4) során a PTC Pro/ENGINEER Wildfire 2.0 futtatásakor (ez a világ egyik legtöbbet használt mechanikai CAD-alkalmazása).

A Sun Fire V20z Enterprise Essentials Promotion közel 40 százalékkal olcsóbb
A hálózati számítástechnikai alkalmazások (például a nagy adatbázisok vagy a grid-feldolgozások) licenckezelésének, tervezésének és telepítésének kézbentartására vonatkozó egyre nagyobb vásárlói igényekre válaszolva a Sun bemutatta a Sun Fire V20z Server Enterprise Essentials Promotion csomagot. Ez három éves előfizetést kínál a Solaris x86 operációs rendszerre, Sun Silver Spectrum szerviztámogatást évi 492 dolláros amerikai listaáron, valamint tetszés szerinti alsókategóriás vagy emelt szintű hardverkonfigurációt (az árakat lásd alább). A promóció a vásárlóknál jelentkező teljes beszerzési költségek igen jelentős csökkenését eredményezi: három év alatt ez akár 40 százalékkal is kevesebb lehet, mint a Dell hasonló kiépítésű, Red Hat Linuxot futtató rendszerei esetében. A promócióval az ügyfelek egy rendkívül biztonságos, megbízható, magas rendelkezésre állású és méretezhető architektúrához jutnak, amely páratlan az x86-os piacon.
A Sun Fire V20z Enterprise Essentials Promotion a Sun iForce(SM) fejlesztőinél és csatornapartnereinél, valamint a Sun Store-on keresztül vásárolható meg. Kétféle, azonnal rendelkezésre álló konfiguráció közül lehet választani:
Alsókategóriás konfiguráció – a Sun Fire V20z szervert tartalmazza egy AMD Opteron 244-es processzorral, 2 GB memóriával és 73 GB-os merevlemezzel 1.495 dolláros amerikai listaáron. Emelt szintű konfiguráció – a Sun Fire V20z szerver két AMD Opteron 250-es processzorral, 2 GB memóriával és 73 GB-os merevlemezzel 4.995 dolláros listaáron.

A Sun új konfigurációkat és csökkentett költségeket kínál a Sun Fire V20z szerverhez
A Sun most a gyorsabb, AMD Opteron 244-es processzorral kínálja a Fire V20z szervert, amelynek amerikai listaára 2.795 dollártól kezdődik. A vállalat a legmagasabb teljesítményű AMD Opteron processzormodell, a 250-es támogatását is bejelentette. A processzorok ára akár 33 százalékkal is csökkent a Sun Fire V20z szervercsalád esetében. A Sun Fire V20z szerver a jelenlegi ipari szabvány teljesítménytesztek alapján világrekordnak számító eredményeket ért el egy sor nagyvállalati kategóriájú alkalmazás használata során mind az AMD Opteron 248, mind a 250 esetében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle