Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon XL2: új digitális videokamera a professzionális felhasználóknak

Laptop

Canon XL2: új digitális videokamera a professzionális felhasználóknak

Júliusban mutatta be a Canon új, professzionális, cserélhető objektíves digitális videokameráját, az XL2-t.

A három 800.000 képpont felbontású progresszív CCD-vel és a 16:9 formátumú képrögzítéssel a professzionális XL2 sorozat, a vállalat új, digitális videokamerájaként felváltja a Canon történetének egyik legsikeresebb termékét, az XL1-et.

Az XL2 legfontosabb jellemzői:
-3 db 1/3 colos, 800,000 képpontos progresszív letapogatású CCD
-50i vagy 25p rögzítés mind televíziós mind mozifilmes felhasználásra
-16:9 és 4:3 formátumú képrögzítés
-Teljes körű manuális vezérlés (számos beállítás és választható felvételi mód)
-XL cserélhető objektív rendszer
-20x Fluorite-ot elemet tartalmazó optikai zoom objektív
-Super range optikai képstabilizátor
-2 független ND szűrő
-4 audio csatorna 2 beépített XLR csatlakozóval és 48V phantom áram ellátással
-SMPTE időkód Rec Run és Free Run időzítő beállításokkal
-IEEE1394 videokamera vezérlés a közvetlenül a HDD-ra történő rögzítéshez


Javított képminőség
A 3 CCD-re épülő rendszer 16:9 (960×576 képpont) és 4:3 (720×576 képpont) formátumú rögzítést tesz lehetővé. Az XL2 harmadik generációs jelfeldolgozó LSI (Nagybonyolultságú integrált áramkör) javítja a Jel/Zaj viszonyt így nagyobb felbontást, nagyobb érzékenységet és kisebb mértékű elmosódottságot tesz lehetővé, mint a korábbi XL1 jelű modell.

Mozifilm megjelenés…
Az XL2 másodpercenként 25 képet rögzít (realize film-like expression minőségben – azaz: olyan hatást nyújt mint a film) így olyan filmélményt nyújt, mint a moziban – a Video (Normál) gamma móddal a felhasználók kiválaszthatják a különleges Cinema (Mozi) módot és beállíthatják a filmhez hasonló (film like texture and tone ) színárnyalatát és szerkezetét. A ˝Knee˝ beállítással (Magas, Közepes és Alacsony) módosítható a gammagörbe alakja, így megakadályozható a fehér részek ˝beégése˝. A fekete, és az alacsony megvilágítású részletek vezérlése a Nyújtás, Közép vagy Összenyomás beállításokból választható ki, melyekkel megnyújtható vagy tömöríthető a gammagörbe alja, így több részlet jeleníthető meg vagy rejthető el. A mozifilm megjelenés további testre szabásához az XL2 manuális vezérlést is kínál az egyéni ˝hangszerelés˝ (képkeménység, zajcsökkentés, érzékenység és a színárnyalatok beállítása) terén.

…és mozifilm élmény
A kamera számos olyan funkcióval rendelkezik, melyekkel valóban elérhetővé válik a mozifilm szerű élmény. A színmátrix a Video és a Cinema opciókból választható ki. A ˝V Detail˝ csökkenti a vertikális irányultságú felbontást, míg a Skin Detail (Bőrárnyalat) lehetővé teszi, hogy a színárnyalat (phase) és a színtelítettséget (chroma) beállítható legyen, így a képen megjelenő bőrárnyalatok melegebb tónussal jelennek meg, ennélfogva lehetővé válik a kevesebb smink használata vagy annak elhagyása. A ˝Film Szemcsézettség˝ beállítás a filmszalaghoz hozzáadja a film meleg, természetes szemcsézettségét és tömörítését. Az XL2 emellett manuális vezérlést biztosít az alap-beállítás (RGB) szintje, Master Pedestal beállítás és az érzékenység beállítások felett.

Teljesen kreatív vezérlés
A 8 fő menüfunkción belül számtalan manuális beállításhoz rendelhető hozzá a két felhasználói gomb. A felhasználói gombokkal az aktuális beállításoktól függetlenül hívhatók elő a funkciók; mindez lehetővé teszi az azonnali korrigálást vagy a megjelenített menüopciókra tekintet nélkül hívhatók elő a beállítások. Három felhasználói beállítás érhető el, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók a kedvenc részletek elmentsék vagy egyfajta ˝raktárat˝ alakítsanak ki a gyakran használt felvétel-készítési beállításoknak.

Fehér-egyensúly vezérlés
Annak elérésére, hogy a felhasználók finomhangolásokat végezhessenek a fehér-egyensúlyon, az XL2 lehetővé teszi az R Gain, G Gain és B Gain beállítások szabad módosítását. A fehér-egyensúly a valósághű fehér színre is módosítható vagy manuálisan beállítható akár a kültéri (5600 K) vagy beltéri (3200 K) színhőmérséklet. A CCD érzékenység beállítása így kitolódik hét lépéssel a -3dB-től a +18dB-ig.

Precíziós objektív
A 20-szoros nagyítást biztosító zoom objektívbe a Canon tervezői olyan fluorit lencsetagot építettek be, melyet a Canon profi TV-objektívjeiben és a professzionális L-sorozatú EF objektívekben is használ. Ez az objektív kiküszöböli a kromatikus aberrációt, mely már nagyobb nagyítás esetén jelentősen érinti a zoom objektíveket. Két aszférikus lencsetag küszöböli ki a szférikus eltérést, így éles, saroktól-sarokig terjedő képtisztaságot nyújtanak. Egy precíziós kerek írisz nyújt igazán kellemes és természetes hátteret, míg a két beépített semleges (ND) szűrő lehetővé teszi, hogy erős fényviszonyok között az írisz teljesen kinyíljon – az írisz 8 lépésben vezérelhető az f1,6 beállítástól egészen a bezárásig.

Szuperbiztos stabilitás – állvány nélkül
A mozgásérzékelő giroszkóp és a változatható szögű prizma (VAP) objektívcsoport optikai képstabilizációt (OIS) biztosít, ezzel kompenzálja a berázást még azelőtt, hogy a kép elérné a kamera érzékelőjét. Az IS kiterjeszthető a SuperRange stabilizátorral, mely megvizsgálja a kamera szenzorára érkezett képet, hogy az optikai rendszer által nem korrigált, alacsony frekvenciájú mozgásokat kompenzálja.

Több mint 60 objektív
Az XL2 ugyanazt a népszerű XL objektív bajonettet rendszert használja, mint az XL1 és az összes XL video objektívvel kompatibilis. A külön megvásárolható EF adapter segítségével a több mint 60 Canon EF objektív bármelyike felhelyezhető a kamerára.

Szinkronizáció és csatlakoztathatóság
Az SMPTE időkód lehetővé teszi a más felvevőkkel és egyéb eszközökkel történő szinkronizációt. A Rec Run folyamatos időkóddal látja el a felvételt, amelyet csak a Rec Start/Stop parancs szakíthat meg. A Free Run azonban azt biztosítja, hogy a számláló valós időben működjön tekintet nélkül a Power On/Off vagy a Rec/Pause beállításokra. Az eszköz 2 x XLR csatlakozón keresztül biztosítja a 48 V-os phantom áramellátást, amely például a mikrofonokat működteti, és 4 csatornát kínál a felvétel rögzítésére külön megvásárolható mikrofon adapterrel. A kamera támogatja a PCM digitális rögzítést, míg a BNC csatlakozó biztosítja monitor kimenetet. Az IEEE1394 csatlakozás lehetővé teszi az azonnali felvételrögzítést közvetlenül a merevlemezre és/vagy a kamera számítógépről történő vezérlését.

Kereső
Az XL2 2 colos, nagyfelbontású, 200.000 képpontos keresője LCD-képernyőként vagy keresőként is használható. A 16:9 formátum mezőként jelenik meg, a ˝jobb/bal˝ kiigazítással az XL2 lehetővé teszi a folytonos mozgást, így biztosítva az operatőr alapvető kényelemérzetét hosszabb felvétel alatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés