Connect with us

technokrata

ORCHI bevezetés – ismét egy ágazatvezető nagyvállalatnál

Laptop

ORCHI bevezetés – ismét egy ágazatvezető nagyvállalatnál

A BorsodChem Rt. meghívásos tenderén részt vevő három cég, illetve rendszereik közül a társaság szakemberei azért választották az ORCHI ajánlatot, mert ez kínált a cég speciális igényeinek is megfelelő megoldásokat.

A BorsodChem Rt.-nél az elmúlt évek során elindított nagyszabású beruházási program jelentős adminisztrációs folyamat-halmazt generál, melynek elektronikus követésére az ADM Informatikai Kft. fejlesztését, az ORCHI Digitális Irodát választották. A programcsomag nagy mennyiségű (akár milliós nagyságrendű) dokumentum hosszú távú és biztonságos tárolását, a tárolt iratok másodperceken belüli visszakeresését teszi lehetővé a vegyipari nagyvállalat adminisztrációja számára.

Az elmúlt évtizedben a folyamatosan bővülő BorsodChem Rt. Közép-Kelet-Európa meghatározó vegyipari szereplőjévé vált. A cég növekedése intenzív beruházási programmal valósítható meg. E beruházási program megvalósítása során egyrészt rengeteg dokumentum keletkezik, melynek kezelése kézi módszerrel már nagyon problémás. Ezért döntött a társaság vezetése amellett, hogy a beruházásokkal párhuzamosan, a dokumentumkezelést is fejleszteni, elektronizálni kell. Választásuk az ADM Kft. saját fejlesztésére, az ORCHI teljes, 5.5-ös verziószámú rendszerére esett.

A programcsomag az iktatott tételekhez kapcsolódó állományok – szkennerrel beolvasott dokumentumok, képek, digitális iratok –, illetve a kapcsolódó azonosítók számítógépen történő tárolására, kezelésére, nagy mennyiségű (papír alapú vagy digitális) dokumentum lehető legbiztonságosabb tárolására alkalmas. A dokumentum-menedzsmentet digitális aláírások, titkosítási megoldások, szigorú hozzáférési jogosultságok egészítik ki.

A BorsodChem Rt. meghívásos tenderén részt vevő három cég, illetve rendszereik közül a társaság szakemberei azért választották az ORCHI ajánlatot, mert ez kínált a cég speciális igényeinek is megfelelő megoldásokat. Elvárás volt a bevezetendő elektronikus dokumentumkezelő rendszer integrációja és együttműködése a BorsodChem SAP ügyviteli rendszerével, kapcsolata a Digital Archive-ba elmentett számlákkal és a hozzájuk kacsolódó dokumentumokkal, valamint a Lotus Notes elektronikus dokumentumainak kapcsolódása az iratkezeléshez. Ezen felül a nagy összegű számlák jóváhagyásához a kártyás digitális autentikációt és az aláírást is integrálni kellett. Az elektronikus dokumentumkezelő rendszer mellett a szükséges speciális hardvereszközök (szkennerek, vonalkód-nyomtatók) szállítását is az ADM Kft. végezte.

Az ADM Kft. szakértői a beruházási folyamatokhoz kapcsolódó dokumentumáramlást – amely a beruházások igénybejelentőjétől indul, majd engedélyezési folyamaton megy végig (elektronikus aláírással, számlaigazolásokkal, bevételezésekkel, minősítésekkel), és a számvitel aktiválással zárul – az egész szervezetre vonatkozóan elektronizálták. Az igénybejelentési folyamat kiterjesztése a gyár minden szervezeti egységét hamarosan érinteni fogja. Jelenleg a beruházási folyamatban érintett szervezeti egységek használják.

A BorsodChem Rt. az ORCHI rendszer közeljövőben történő kibővítését tervezi. A cél a régi Digital Archive rendszer teljes kiváltása, és a számla-jóváhagyási folyamatok teljes egészének egységesítése az ORCHI rendszer által. Távolabbi cél az ORCHI kiterjesztése különböző folyamatokra, például a karbantartásra, a katasztrófavédelemmel kapcsolatos tevékenységekre.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle