Connect with us

technokrata

Letölthető a legújabb 4-es ICQ

Laptop

Letölthető a legújabb 4-es ICQ

Videobeszélgetés ismerőseinkkel, IRC-szerű csevegés egynél több emberrel egyszerre – néhány újdonság a közkedvelt üzenőkliens legfrissebb, szabadon letölthető változatából.

Lassan négy hónap is eltelt már a 4.0-s ICQ Lite első megjelenése óta. A már megszokottnak vehető lekerekített ablaksarkok és a skinezés természetesen megmaradt, de a grafikus kezelői felület még ennél jobban is testre szabhatóvá vált – például shortcutokat lehet hozzáadni, melyek a felhasználó kedvenc funkcióinak elérését teszik könnyebbé. Megjelent az úgynevezett szuper üzenet – a ˝hagyományos˝ üzenettől eltérően az egymással beszélő felek egy, önmaguk által megválasztott kisképet is láthatnak egymásról. Ezt ki lehet választani egy előre létrehozott, rajzolt elemekkel bíró listából (image gallery), de természetesen saját képek beillesztésére is van lehetőség. Megjelent az úgynevezett Multi User Chat is, amely IRC-szerű beszélgetést tesz lehetővé kettőnél több ember között, egyszerre.

Megváltozott ezenfelül a születésnapi emlékeztető is, habár az alapvető funkciója maradt ugyanaz, amit korábban is megszokhattunk. Újdonság a tray notification névre keresztelt képesség is, ami akkor lép működésbe, ha egy olyan felhasználó üzen számunkra, akivel eddig nem beszélgettünk. Egy gyors áttekintés segíthet eldönteni, hogy azonnal akarunk-e reagálni az üzenetére, vagy még várhat. Legfontosabb változása a kliensnek talán az ICQ Xtraz center megjelenése. Ez egy olyan dinamikus és interaktív központ, mely lehetővé teszi az összes új feature-höz való hozzáférést. Innen lehet például másokkal online játékokat kezdeményezni, új funkciókat telepíteni stb.

Az első jelentősebb frissítés, a 4.1-es verzió kisebb változtatásokat és javításokat tartalmaz: például a kapcsolatlista beöltésének problémáit küszöbölték ki a fejlesztők. Újdonság az is, hogy a szöveg és a színek beállításainak módosítása azonnali mentésre kerül, nincs szükség többé az üzenetablak bezárására és újra megnyitására, hogy életbe lépjenek a változtatások. Érdemes még megemlíteni a most megjelent változatban már használható ICQ videót, aminek révén videotelefonálásra is lehetőségünk nyílik ismerőseinkkel (ez a funkció csak Windows XP alatt működik). Az alig több mint 3 MB-os telepítőállomány szabadon letölthető a Terminal Download szerveréről is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle