Connect with us

technokrata

Több mint öt év börtön a Microsoftot megkárosító szoftverkereskedőnek

Laptop

Több mint öt év börtön a Microsoftot megkárosító szoftverkereskedőnek

Egy németországi kereskedő igen súlyos büntetést kapott a Redmondnak okozott több millió eurós kár miatt.

A 38 éves Ralf Blasek szoftverforgalmazó volt a nyugat-németországi Willich városában, s azzal igyekezett nagy haszonra szert tenni, hogy követte a kereskedelem alapszabályát: olcsón vegyél, drágán adjál. Ehhez Blasek rendszeresen ellátogatott Belgiumba, ahol olcsón hozzájutott egyes microsoftos programok oktatási változatához, miket hazatérve átcímkézett, s ezt követően Bochumban árulta, immár jóval drágábban.

Mindezt nem kispályás módon űzte a német férfi: több mint negyven (!) ingatlant és számos luxusautót vásárolt magának az extraprofitból. Mint majdnem minden, hirtelen gyanús körülmények között meggazdagodó ember, ő is rajtavesztett; egy, még tavaly novemberben, a Microsoft specialistáinak segítségét igénybe vevő rendőri eljárássorozat keretében Blasek is őrizetbe került. A nyolc letartóztatott embert azzal vádolták, hogy szerzői jogokat sértenek, népszerű programokat tartalmazó CD-ROM-okat hamisítanak.

Wolfgang Mittrup, a bochumi állami bíróság egyik, az ügyet vezető bírája Blaseket komoly bűnözői személyiségnek titulálta. Mondta mindezt annak ellenére, hogy a német férfi nem tagadta az elkövetett bűncselekményeket, s beismerő vallomást tett. Ez sem mentette meg azonban a súlyos büntetéstől: a Microsoftnak okozott 4,5 millió eurós kár – amit a szoftverfejlesztő az összes, például a kiesett adóbevételek miatt jelentkező károkkal együtt 20 millió euróra tett – okán öt és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték az egykori szoftverkereskedőt.

A Microsoft üdvözölte azt a döntést, mely Németországban az eddigi leghosszabb szabadságvesztés, amit szoftvertermékekkel kapcsolatos bűnözés miatt megítéltek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle