Connect with us

technokrata

Kipróbálható a PhotoShop CS magyar verziója

Laptop

Kipróbálható a PhotoShop CS magyar verziója

A Trans-Europe Kft. jóvoltából már letölthető a PhotoShop CS Central European (magyar funkciókkal bíró) demováltozata.

Az Adobe a múlt év végén önálló szoftveralkalmazásként illetve az (ugyancsak most forgalomba hozott) Adobe Creative Suite törzstagjaként is elérhetővé tette képszerkesztő programjának, a Photoshopnak legújabb változatát. A szokásos verziószámok helyett az Adobe már a “CS” jelölést alkalmazza, amivel a kreatív eszközök nagyfokú integrációját jobban kifejezi. A Photoshop CS a felhasználói irányítást a keresési, rendezési és megosztási lehetőségeket javító átalakított file-böngészővel, valamint a képen elvégzett változtatásokat menet közben figyelő új hisztogram palettával javítja. A termék második generációs Camera Raw funkciót is tartalmaz, amelynek segítségével még több professzionális digitális fényképezőgép nyersadatait lehet közvetlenül is befolyásolni.

Az olyan jellemzőkkel, mint például a Layer Comps, a grafikusok a terv variációkat egyetlen file-ban rögzíthetik, majd a változatokat gyorsan kinyomtathatják, hogy az ügyfél átnézhesse azokat. A Photoshop CS segítségével a fényképészek még több digitális fényképezőgép nyersadatával dolgozhatnak közvetlenül, és a 16 bites képek szerkesztése is széles körben támogatott. A Match Color segítségével könnyedén lehet több kép színeit szinkronizálni, a Shadow/Highlight korrekció pedig az expozíciós problémákat orvosolja a középtónus megtartása mellett.

A Photoshop CS nem négyzet alakú pixel támogatásával a videós szakemberek a képeket úgy láthatják, ahogyan azok a cél eszközön megjelennek majd, és nagy biztonsággal alkothatnak az előre beállított szabvány videó méretekkel, így például a felvételekhez, és feliratokhoz kipróbált automatikus beállításokkal. A Photoshop CS 16 bites támogatása megtartja a filmek gazdag színskáláját, és a termék szorosan együttműködik az Adobe videoszoftvereivel, köztük az Adobe Premiere Pro-val, az Adobe Encore DVD-vel és az Adobe After Effects-el.

A honlaptervezők számára hasznos az ImageReady CS és a Photoshop CS integrációja, amely segítségével egyszerre több objektumot lehet kiválasztani, variálni és csoportosítani, a Smart Guides pedig az objektumok igazítását könnyíti meg. Egy lépésben lehet Macromedia Flash-be (SWF) exportálni a vektorok és a dinamikus szövegek, köztük a beágyazott betűkészletek megtartásával. A webes szakemberek a beágyazott táblázat, XHTML és más kezelőszervekkel tisztább, egyszerűbben szerkesztett HTML lapokat készíthetnek.

A Trans-Europe Kft. a mai nappal elérhetővé tette weboldalán a megújult Photoshop közép-európai változatának harminc napig használható demoverzióját, mely mind Windows-os környezetbe, mind Mac OS X alá letölthető. A végleges, magyar kezelőfelülettel ellátott változat is hamarosan elérhetővé válik: a termék augusztus 1-től kapható lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle