Connect with us

A Honeywell automatizálási rendszert épít ki a MOL számára

Laptop

A Honeywell automatizálási rendszert épít ki a MOL számára

A vállalat bevétele 11%-kal, részvényenkénti nyeresége 14%-kal nőtt.

A Magyar Olaj- és Gázipari Rt. (MOL) százhalombattai finomítójának új benzin-kénmentesítő egységébe a Honeywell automatizálási rendszereit telepíti – jelentette be az amerikai vállalat. A szerződés értéke 5,8 millió dollár. A Honeywell beszámolt második negyedéves eredményéről is, mely szerint részvényenkénti nyeresége 42 cent (mely 14%-kal több, mint egy évvel korábban), értékesítésből származó bevétele pedig – mind a négy üzletágának növekedése révén – 11%-kal nőtt.

A Honeywell Experion´ Process Knowledge System és Fail Safe Controller (FSC´) segítségével javítható a kezelői hatékonyság és a finomító eszközeinek kihasználtsága. Ennek köszönhetően a MOL képes lesz megfelelni a rendkívüli helyzetek kezelésére vonatkozó legújabb előírásoknak. A MOL szerződéses partnere, az automatizálási rendszer szolgáltatója a Honeywell Magyarország lesz, mely más vállalatok berendezéseit és mérnöki szolgáltatásait közvetíti. A telepítés 2005 júniusában fejeződik be.

Emellett a Honeywell bejelentette, hogy a részvényenkénti nyereség a második negyedévben 42 cent; 5 centtel (14%-kal) több mint az ezt megelőző évben. Az értékesítésből befolyó bevétel 6,4 milliárd dollár, mely 11%-kal több mint 2003-ban, elsősorban a cég mind a négy üzletágában tapasztalható nagymértékű növekedésnek köszönhetően. Az eladásokból származó cash flow 505 millió dollár volt, míg a szabad cash flow (az eladásokból származó cash flow a tőkeberuházások értékének levonása után) 357 millió dollárt tett ki.

A nettó nyereség a negyedév során 361 millió dollárra nőtt; a növekvő volumenű eladásból származó nyereségességet részben ellensúlyozta a nagyobb mértékű, nem készpénzben fizetendő nyugdíjköltségek hatása. A 357 millió dolláros szabad cash flow megközelítőleg megegyezik a nettó nyereség 100%-ával. A nettó adósságállomány (a teljes adósságállomány a készpénz és a kézpénzzel egyenértékű források levonása után) 1,9 milliárd dollárt tett ki, mely a nettó tőke (a részvények összértéke a nettó adósságállomány összegével csökkentve) 15%-a.

A negyedév során a vállalat folytatta a nem alaptevékenységek kiszervezését és a költségek csökkentését. A kiszervezés – elsősorban a biztonsági monitoring területéről – 233 millió dollár bevételt eredményezett. A műanyaggyártási egység tervezett felszámolása kapcsán 40 millió dolláros költség merült föl. Ezen túlmenően a vállalat környezetvédelmi és egyéb peres ügyekben 170 millió dolláros kártérítési igényt könyvelt el. A termelékenység javításához kapcsolódó projektek és egyéb tevékenységek 32 millió dollár költséggel jártak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom