Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Honeywell automatizálási rendszert épít ki a MOL számára

Laptop

A Honeywell automatizálási rendszert épít ki a MOL számára

A vállalat bevétele 11%-kal, részvényenkénti nyeresége 14%-kal nőtt.

A Magyar Olaj- és Gázipari Rt. (MOL) százhalombattai finomítójának új benzin-kénmentesítő egységébe a Honeywell automatizálási rendszereit telepíti – jelentette be az amerikai vállalat. A szerződés értéke 5,8 millió dollár. A Honeywell beszámolt második negyedéves eredményéről is, mely szerint részvényenkénti nyeresége 42 cent (mely 14%-kal több, mint egy évvel korábban), értékesítésből származó bevétele pedig – mind a négy üzletágának növekedése révén – 11%-kal nőtt.

A Honeywell Experion´ Process Knowledge System és Fail Safe Controller (FSC´) segítségével javítható a kezelői hatékonyság és a finomító eszközeinek kihasználtsága. Ennek köszönhetően a MOL képes lesz megfelelni a rendkívüli helyzetek kezelésére vonatkozó legújabb előírásoknak. A MOL szerződéses partnere, az automatizálási rendszer szolgáltatója a Honeywell Magyarország lesz, mely más vállalatok berendezéseit és mérnöki szolgáltatásait közvetíti. A telepítés 2005 júniusában fejeződik be.

Emellett a Honeywell bejelentette, hogy a részvényenkénti nyereség a második negyedévben 42 cent; 5 centtel (14%-kal) több mint az ezt megelőző évben. Az értékesítésből befolyó bevétel 6,4 milliárd dollár, mely 11%-kal több mint 2003-ban, elsősorban a cég mind a négy üzletágában tapasztalható nagymértékű növekedésnek köszönhetően. Az eladásokból származó cash flow 505 millió dollár volt, míg a szabad cash flow (az eladásokból származó cash flow a tőkeberuházások értékének levonása után) 357 millió dollárt tett ki.

A nettó nyereség a negyedév során 361 millió dollárra nőtt; a növekvő volumenű eladásból származó nyereségességet részben ellensúlyozta a nagyobb mértékű, nem készpénzben fizetendő nyugdíjköltségek hatása. A 357 millió dolláros szabad cash flow megközelítőleg megegyezik a nettó nyereség 100%-ával. A nettó adósságállomány (a teljes adósságállomány a készpénz és a kézpénzzel egyenértékű források levonása után) 1,9 milliárd dollárt tett ki, mely a nettó tőke (a részvények összértéke a nettó adósságállomány összegével csökkentve) 15%-a.

A negyedév során a vállalat folytatta a nem alaptevékenységek kiszervezését és a költségek csökkentését. A kiszervezés – elsősorban a biztonsági monitoring területéről – 233 millió dollár bevételt eredményezett. A műanyaggyártási egység tervezett felszámolása kapcsán 40 millió dolláros költség merült föl. Ezen túlmenően a vállalat környezetvédelmi és egyéb peres ügyekben 170 millió dolláros kártérítési igényt könyvelt el. A termelékenység javításához kapcsolódó projektek és egyéb tevékenységek 32 millió dollár költséggel jártak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés