Connect with us

technokrata

Panasonic DMC-FX2 és DMC-FX7 digitális fényképezőgépek

Laptop

Panasonic DMC-FX2 és DMC-FX7 digitális fényképezőgépek

A Panasonic DMC-FX5 és DMC-FX1 utódaiként megjelenő 5 megapixeles felbontású DMC-FX7 és a 4 megapixeles DMC-FX2 a piac első olyan kompakt modelljei, amelyek MEGA O.I.S. képstabilizátorral, 3x optikai zoommal és nagyméretű LCD kijelzővel (2,5 col az FX7-hez és 2,0 col az FX2-höz) vannak felszerelve.


Az LCD kijelző ˝Power LCD˝ üzemmódban is üzemeltethető, ami 40 százalékkal megnöveli a panel fényerejét, így erős külső fénynél is jól látható marad. Mindezek a szolgáltatások és technikai fejlesztések elférnek a parányi – 94,1x50x24.2 mm – vázban, ami 33 százalékos méretcsökkenést jelent az előző modellekhez képest.

Ahogy a digitális fényképezőgépek egyre kisebbekké válnak, úgy válik egyre fontosabbá a kézremegés okozta képtorzulások kiszűrésének megoldása. A MEGA O.I.S. képes a kéz remegését hatékonyan kiegyenlíteni. Ezt a hatékonyságot egy Giroszenzor teszi lehetővé, amely a legapróbb rezgést is érzékeli és jelet küld egy lineáris motoregységnek, amely elvégzi az objektív lencsetagjainak szükségszerű beállításait. Az új modelleknél ez a kiegyenlítő rendszer az új Venus áramkörös LSI II-be van integrálva, így a kézremegés észlelése és korrekciója még gyorsabban történik. Ez a gyorsaság a fényképezőgép használójának élesebb és tisztább felvételekben mutatkozik meg. Az új MEGA O.I.S. lehetővé teszi a telefotók és éjszakai felvételek készítését állvány nélkül is.


A Panasonic megnövelte a gyors képfeldolgozást végző Venus áramkörös LSI teljesítményét, amely így még gyorsabbá vált és a kapott képek még élethűebbek lettek. A Venus áramkörös LSI II több mint 10 százalékkal jobb vízszintes és függőleges képfelbontást biztosít, csökkenti a sötétebb tónusú részletek képzaját, valamint tökéletesebb színképzést tesz lehetővé a 12 színtengely egymástól független beállíthatóságával. A megnövelt teljesítményű, többfunkciós képfeldolgozó áramkörnek köszönhetően a fényképezőgépek reakcióideje is tovább csökkent, így ma már a Panasonic modellek büszkélkedhetnek a legrövidebb késleltetési idővel – kb. 0,006 másodperc (FX2) / 0,008 másodperc (FX7) – valamint a két egymást követő expozíció közötti legkisebb időigénnyel: kb. 0,3 másodperc (FX2) / 0,4 másodperc (FX7). A szintén új Végtelenített Sorozatfelvétel funkcióval pedig csak az SD memóriakártya kapacitása korlátozza a sorozat mennyiségét.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom