Connect with us

technokrata

Jogsértő a Microsoft szoftverfrissítési eljárása?

Laptop

Jogsértő a Microsoft szoftverfrissítési eljárása?

Egy angliai cég beperelte az Apple-t és a Microsoftot arra hivatkozva, hogy a szoftverfejlesztő cégek megsértik a szabadalmait.

A londoni székhellyel bíró BTG International főként szellemi termékekre vonatkozó jogok licencelésével foglalkozik. A Reuters tegnapi jelentése szerint a vállalat beperelte az Apple Computert és a Microsoftot is Kalifornia egyik kerületi bíróságán. A Teleshuttle Technologies céggel karöltve indított két jogi eljárás egyike szerint a két szoftverfejlesztő megsértette a Teleshuttle webalapú szoftverfrissítésre vonatkozó szabadalmait. Ez az eljárás segít mindkét vállalat operációs rendszereinek könnyű és automatikus frissítésében, aminek révén sokkal gyorsabban lecsökkenhet egy-egy biztonsági hiba elterjedtsége, ezzel pedig annak veszélyessége is az internetezőkre. A felperes szerint mind a Windows, mind a Mac OS X védett Teleshuttle szabadalmakat használ ezen eljárásában.

A második, az előzőtől különálló per már csak a Microsoftot érinti: Redmond aktív desktop és offline böngésző technológiái szintén sértik az angol vállalat érdekeit. Egészen pontosan Richard Reisman nevéhez fűzhető az esemény, a Teleshuttle alapítójaként és elnökeként is ismert úriember tartja ugyanis kezében az ominózus szabadalmakat. A cég egyébként 1998-ban társult a BTG-vel, állítja egy, ez utóbbi által kiadott közlemény.

Egyelőre sem az Apple, sem a Microsoft nem reagált a történtekre.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle