Connect with us

technokrata

Személyazonosság-alapú rendszerfelügyelet több platformon – Novell ZENworks 6.5

Laptop

Személyazonosság-alapú rendszerfelügyelet több platformon – Novell ZENworks 6.5

Elérhető a Novell ZENworks 6.5, a Novell rendszer-felügyeleti megoldása, mely több platformon is biztonságos, személyazonosság alapú, házirendekkel vezérelt automatizálást nyújt az alkalmazás felügyelethez, a szoftverjavítások automatikus kezeléséhez, az eszközgazdálkodáshoz és az operációs rendszerek közötti áttéréshez.

A Novell ZENworks 6.5 tartalmazza a ZENworks Linux Management (korábban Ximian Red Carpet Enterprise) megoldást, mely a SUSE Linux és a Red Hat Linux szerver és asztali rendszerekhez nyújt biztonságos felügyeleti szolgáltatásokat. A ZENworks Linux Management függőségi és ütközéskezelési megoldást kínál a nyilvános és magán erőforrásokból származó szoftvercsomagok széles skálájához, többek között a Novell, SUSE Linux, Red Hat és egyéb harmadik fél által készített megoldások frissítéseihez, több forráshoz, mint a versenytársak termékeinek bármelyike.

A szoftver a ZENworks Patch Management megoldást is tartalmazza, mely segítséget nyújt a szervezeteknek a hálózatuk behatolások elleni védelmében az informatikai rendszergazdák terhelésének nagymértékű növelése nélkül. Minden egyes javítócsomagról elérhetők részletes információk, így a rendszergazdák meghatározhatják mely javítócsomagok szükségesek a cégük számára, illetve melyek a legfontosabbak. Az automatikus telepítések pedig biztosítják, hogy a vállalatok és intézmények az informatikai rendszerük összes elemén a legfrissebb védelemmel rendelkezzenek.

Az InstallShield AdminStudio egy speciális verziója szoftvercsomagok automatikus elkészítését, testreszabását és minőségbiztosítását kínálja, amely így a vállalati szintű felhasználáshoz megbízható alkalmazásokat biztosít. Az AdminStudio ZENworks Edition szoftverelosztó varázsló szorosan együttműködik a ZENworks rendszerrel a szoftvercsomagok könnyű továbbításához használható alkalmazásobjektumok automatikus létrehozása céljából.

Más csomagoktól eltérően a Novell ZENworks több platformon, az összes hálózati erőforrást felügyeli függetlenül attól, hogy azok rendszerek, alkalmazások, felhasználók vagy csoportok. Az összes erőforrás azonosítása által a rendszergazdák létrehozhatnak házirendeket a felügyeleti folyamataik automatizálásához. A Linux rendszerre áttérő szervezetek a SUSE Linux és a Red Hat szerverek és asztali számítógépek felügyelete mellett továbbra is képesek lesznek a Windows vagy NetWare rendszerek felügyeletére.

A minőségbiztosítási tanácsadó és tesztelő KeyLabs által nemrég elvégzett független teszt szerint a Novell ZENworks 6.5 a legmagasabb pontszámot érte el a Microsoft, az Altiris és a LANDesk legújabb rendszer-felügyeleti szoftvercsomagjaival szemben végzett összehasonlító elemzés során. A tisztán Windows környezetben tesztelt négy csomag elsődleges funkciói a minőség és könnyű használat szempontjából lettek rangsorolva. A Novell ZENworks 6.5 kapta a legmagasabb osztályzatot 35 kategóriából 17-ben, míg másik 8 kategóriában második helyet ért el.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle