Connect with us

technokrata

Szinte biztos: nem lesz Centrino 2 az idén

Laptop

Szinte biztos: nem lesz Centrino 2 az idén

Egyre többen vélekednek úgy, hogy az Intel az Alviso nevű lapkakészlettel kapcsolatos problémák miatt csúszik az eredetileg idénre tervezett Centrino 2 megjelenésével.

A távol-keleti szigetországban működő noteszgépgyártók jelentése szerint a chipgyártó gigász jövőre tolta el a Centrino 2 megjelenését – írtuk még egy hónappal korábban. Az akkori előrejelzésünk egyre inkább bizonyosságot nyerni látszik, mivel mind több forrás számol be a késlekedésről. Ismeretes, hogy az eredeti tervek szerint még idén ősszel be kellene (kellett volna) mutatkoznia a Sonoma-nak. A Sonoma magában foglalja a Pentium M processzorok Dothan változatának 90 nanométeres gyártási eljárással készített példányait, valamint az Alviso chipkészletet. Ez utóbbival adódtak gondjai a chipgyártónak (hiszen a Dothan Pentium M-ek már pár hónapja megvásárolhatók).

Maga az Alviso a Grantsdale asztali P4-es lapkakészlet mobil változata, mely már lehetővé teszi (tenné) a Centrino-s CPU-k számára az 533 MHz-es FSB használatát, valamint a DDR2 SDRAM, a PCI Express és a soros ATA megjelenését is magával hozza (idővel). Ugyancsak az Alviso-ban jelenik majd meg az Intel Hi-Definition Audio fejlesztése és a harmadikgenerációs grafikus gyorsító technológiája is. Voltaképp a chipkészlet késlekedése miatt csúszik a Centrino 2 megjelenése, mivel az Alviso ennek az egyik alapja, így enélkül nem indulhat útjára a Sonoma.

Az Intel egyébként továbbra sem jelentett be változást az ütemtervben, azaz elméletileg még az idén piacra kerülhet az Alviso, de ennek vajmi kevés valószínűségét látják a notebookgyártók. Az nincsen teljesen kizárva, hogy az év vége előtt pár nappal vagy héttel esetleg mégiscsak ˝beesik˝ az új termék, de érdemben az idei eladásokba már nem szólhat bele.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle