Connect with us

technokrata

Guinness-rekorder internetes útválasztó: a Cisco Systems új routere nyújtja a legnagyobb kapacitást

Laptop

Guinness-rekorder internetes útválasztó: a Cisco Systems új routere nyújtja a legnagyobb kapacitást

A Cisco Systems Cisco Carrier Routing System (CRS-1) nevű terméke a világ legnagyobb kapacitású internetes útválasztójaként bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

A 92 terabites (másodpercenkénti 92 billió byte) összteljesítményű útválasztórendszer az eddigieknél mintegy száz százalékkal nagyobb adatforgalmat tesz lehetővé. A Cisco CRS-1 termékének a hálózati eszközök közül elsőként sikerült elnyernie a rekordkísérletek hivatalos nemzetközi szervezete, a Guinness World Records elismerését.

A Cisco hatalmas áttörést jelentő innovatív útválasztórendszere minden korábbi technológiát felülmúl sebességével és kapacitásával. A CRS-1 fejlett technológiájának köszönhetően egész országok juthatnak nagy sávszélességű szolgáltatásokhoz és alkalmazásokhoz. A 92 terabites sávszélességet biztosító CRS-1 útválasztórendszer a megfelelő hálózati és adatátviteli megoldásokkal kiegészítve számtalan lehetőséget tár a felhasználók elé. Az Egyesült Államok kongresszusi könyvtárának teljes gyűjteménye 4,6 másodperc alatt letölthetővé válik. Ugyanennek az anyagnak a letöltése egy másodpercenként 56 kilobites sebességet biztosító behívásos modemmel körülbelül 82 évig tartana. A valós idejű hangátviteli és csevegőszolgáltatásnak köszönhetően egyszerre akár egymilliárdan is játszhatják ugyanazt az online játékot. Az Egyesült Államok összes háztartása (105.480.101 otthon) 872 Kbit/s sebességű nagy sávszélességű kapcsolathoz juthat. A hálózaton keresztüli egyéni videolejátszással egyszerre 15 millióan élvezhetik a 6 Mbit/s sebességű, kitűnő minőségű videoprogramokat. Az arizonai Phoenix teljes lakossága (1,3 millió fő) képes lehet egyszerre egy 4 MB-os zeneszámot egy pillanat alatt letölteni. A napjainkban rendelkezésre álló technológiákkal ez csupán kb. 9.200 felhasználó számára lehetséges. Egyszerre megközelítőleg 12.415 felhasználó töltheti le ugyanazt a 7,4 GB-os filmet, és ez mindössze 1 másodpercet vesz igénybe. VoIP-rendszereken a Föld teljes lakossága (6,4 milliárd fő) folytathat egyszerre telefonbeszélgetést.

Az ez év májusában bemutatott CRS-1 útválasztórendszer lehetővé teszi a távközlési szolgáltatók számára az új generációs adat-, hang- és videoátviteli szolgáltatások bevezetését a konvergált IP-hálózatokon. A rendszer ideális a hálózaton keresztüli nagy sávszélesség igényű szolgáltatások, például a video on demand, az online játékok és a valós idejű interaktív szolgáltatások igénybevételére. ˝A Cisco munkatársai büszkék arra, hogy a Cisco CRS-1 a világ legnagyobb kapacitású internetes útválasztójaként bekerülhetett Guinness-rekordok könyvébe – mondta Tony Bates, a CRS-1 tervezője, a Cisco gerinchálózati szolgáltatói és többszolgáltatásos üzleti egységének vezérigazgatója. Hozzátette: ˝A CRS-1 az internetes szolgáltatások és alkalmazások eddig nem tapasztalt mértékű elterjedése előtt nyitja meg az utat. A munkahelyeken és az otthonokban milliók számára válnak majd elérhetővé az új, vonzó multimédiás szolgáltatások˝.

A Cisco CRS-1 jól kiegészíti a Cisco eddigi útválasztóinak kínálatát, amelyek világszerte mindenütt megtalálhatók a legnagyobb szolgáltatói és vállalati hálózatokban. Az új útválasztó a Cisco húsz éves múltra visszatekintő innovatív fejlesztéseinek, illetve az útválasztó-technológiára összpontosító kutatási és fejlesztési programjainak eredménye. A Cisco CRS-1 nagy teljesítményű gerinchálózati útválasztást nyújt a hálózati szolgáltatóknak, és teljessé teszi a Cisco szolgáltatói kategóriájú útválasztótermékeinek palettáját.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák