Connect with us

technokrata

Letölthető a legújabb, 5.2-es DivX

Laptop

Letölthető a legújabb, 5.2-es DivX

Elérhetővé vált a közkedvelt videokodek legújabb változata.

A DivX gyakorlatilag szabvánnyá nőtte ki magát az otthoni videotömörítés terén, köszönhetően annak, hogy jó minőségben képes előállítani egy DVD-film tömörített változatát, amellett, hogy jelentősen le tudja redukálni a méretét. Igaz, az Xvid sokak szerint mára jobbá vált, de ez utóbbi elterjedtsége meg sem közelíti a DivX-ét. Az ötös változat a legkiforrottabb mind közül, amit az is jelez, hogy már jó ideje csak finomhangolásokat végeznek a kóder/dekóder forrásában; illetve újabb funkciókkal bővítik a listát.

A legújabb, 5.2-es változat sem tartalmaz drasztikus változásokat; a korábbi 5.1.1-es verzióban bekövetkezett ˝csomagbővülés˝ most is megmaradt. Négyféle DivX közül választhat a felhasználó: az ingyenes kodeket bárki magáévá teheti, ez elsősorban azoknak ajánlott, akik csak nézni szeretnék az ilyen technológiával tömörített filmeket. A Pro változat letölthető adware kivitelben, ebben az esetben reklámok nézésével ˝fizetjük meg˝ az egyébként 20 dolláros díjat. Ezen verziók azoknak ajánlottak, akik filmek betömörítésére is rászánják magukat néha.

Negyedik, alig fél éve létező verzióban, mely a Dr DivX névre hallgat, egyéb pluszszolgáltatásokat is kapunk, melyek a többiből kimaradtak: DVD-k backupja, TV-adások felvétele és kódolása valamint kötegelt tömörítés, mellyel akár több száz videofilm betömörítését is könnyedén el lehet végezni. A Dr DivX változat ára 50 dollár.

Néhány újdonság az 5.2-ből

– megoszthatjuk filmjeinket az Interneten másokkal
– beépített bitráta kalkulátorral rendelkezik
– frissítés-ellenőrző is került bele
– 3 pontos GMC támogatás a DivX dekóderben
– simább videolejátszás a többszörösen konszekutív B-keretek támogatása révén
– érezhető javulás a minőség terén a fastest üzemmódban
– kisebb hibák kiküszöbölése stb.

A szoftver nagy sebességgel letölthető a Terminal szerveréről is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle