Connect with us

Hirdetés

technokrata

Invitel: 1.000 Ft-os támogatás

Laptop

Invitel: 1.000 Ft-os támogatás

2004. október 1-jétől 1.000 Ft támogatást igényelhetnek a szociálisan rászorulók (az Alaphang díjcsomag) havi előfizetési díjához.

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C törvény értelmében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az Invitel Rt. közreműködésével csökkenteni kívánja a nehezebb körülmények között élő, egyetemes hírközlési szolgáltatást igénybevevő előfizetők vezetékes telefonnal kapcsolatos kiadásait.

Ennek érdekében azon szociálisan rászoruló, Alaphang díjcsomaggal rendelkező egyéni előfizetők havi előfizetési díjából, akik 2004. augusztus 31-ig jelzik, hogy élni kívánnak a kedvezménnyel, 2004. október 1-jétől minden hónapban bruttó 1.000 forint levonásra kerül, ameddig az Informatikai és Hírközlési Minisztérium nem tájékoztatja a szolgáltatót arról, hogy a költségvetési törvényben erre a célra elkülönített keretösszeg kimerült. A hozzájárulás adómentes juttatásnak minősül.

A jelenleg Alaphang díjcsomaggal nem rendelkező, de a támogatásra jogosult ügyfelek is igénybe vehetik a kedvezményt, ha Alaphang díjcsomagra váltanak és 2004. augusztus 31-éig igényüket (kérelem és mellékleteik) benyújtják. A kedvezmény igénybevételéhez az igénylőlapot az Invitel Telepontokban (ügyfélszolgálati irodákban) vagy az ingyenes 184-es ügyfélszolgálati telefonszámon az Alaphang díjcsomag megrendelésével egyidejűleg lehet kérni.

A támogatást azon ügyfelek vehetik igénybe, akik megfelelnek a fentieknek és:

  • fogyatékossági támogatásban, vagy
  • magasabb összegű családi pótlékban, vagy
  • rendszeres szociális segélyben, vagy
  • időskorúak járadékában, vagy
  • alanyi jogon ápolási díjban részesülnek.

Egy előfizető egyszerre csak egy jogcímen kaphat támogatást. A kérelmeket érdemben a Nemzeti Hírközlési Hatóság bírálja el, a Hatóság a jogosulatlanul igénybevett támogatás visszafizetését utólagos ellenőrzése nyomán elrendelheti.

A támogatás igénybevételéhez szükséges nyomtatványt és a kapcsolódó, rászorultságot igazoló dokumentumokat kizárólag postai úton 2004. augusztus 31-ig beérkezően kell visszaküldeni az Invitel Rt. 6701 Szeged, Pf. 17. címére.

A kérelemhez a következő dokumentumok együttes csatolása szükséges:

  • a szociális ellátásnak a kérelem benyújtását megelőző hónapban történt átutalását bizonyító értesítés vagy bankszámlakivonat másolata;
  • a szociális ellátásról rendelkező határozat másolata.

Az 1.000 forintos kedvezmény 2004. október 1-jétől érvényes, az igénylést követően először az októberi számlán jelenik meg.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés