Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új POWER5 processzoros szerverek az IBM-től

Laptop

Új POWER5 processzoros szerverek az IBM-től

Az IBM most bemutatott, új POWER5 mikroprocesszorokra és Virtualization Engine technológiára épülő fejlett UNIX-rendszerei gyökeresen átformálják a UNIX-alapú informatika világát.

A UNIX-szegmensben elsőként az új IBM p5 szerverek teszik lehetővé processzoronként több virtuális szerver, más néven ˝dinamikus logikai partíció˝ kialakítását. A partíciók kevesebb, mint egy másodpercen belül átkonfigurálhatóak, így a rendszer rugalmasan igazítható az üzleti igények változásához.

Ennek különösen azok a cégek vehetik hasznát, ahol eltérő időpontokban eltérő jellegű számítástechnikai kapacitásra tartanak igényt. Például egy pénzintézetnél nappal az ATM-es kivéteket kezelő hardver-infrastruktúra éjszakára úgy képes önműködően átkonfigurálni magát, hogy az ilyenkor lefutó zárási, naplózási műveleteket a leghatékonyabban szolgálja ki. Így az új eServer p5 rendszerek tulajdonosai a teljesítmény növekedése mellett informatikai költségeik csökkenésére, a rendszerkihasználtság javulására, valamint az IT-infrastruktúra felügyeletének egyszerűsödésére számíthatnak.

Az áttörő jelentőségű p5 rendszerek több operációs rendszert (AIX5L 5.2, AIX5L 5.3, LINUX RedHat és Novell Suse, IBM i5/OS) is képesek párhuzamosan futtatni úgy, hogy egy processzor kapacitásának tizedrészét használják fel. Az új IBM eServer p5 520, 550 és 570 modellek 2-16 darab POWER5 processzor segítségével mindeddig elérhetetlen sebességet és feldolgozási teljesítményt nyújtanak UNIX-platformon. Az IBM új rendszerei teljes körűen kompatibilisek a jelenlegi eServer pSeries szervergenerációval. Az IBM POWER architektúra a POWER4 2001-es bevezetése óta tekintélyes piaci részesedésre tett szert – az IDC adatai szerint jelenleg ez az ágazat első számú 64 bites architektúrája. Az IDC 2004 első negyedévéről készült globális szerverpiaci jelentése szerint árbevételt tekintve immár két éve az IBM az ágazat leggyorsabban növekvő UNIX-szállítója. Egyedül az IBM-nek sikerült a piacon növelnie UNIX-árbevételét az elmúlt 12 hónapban.

Az IBM eServer p5 termékcsalád fejlesztői több mint 1.000 független szoftverszállítót segítenek a UNIX és LINUX operációs rendszerrel kompatibilis p5 megoldások fejlesztésében. 2001 óta tízszeresére növekedett a pSeries szerverekre fejlesztő ISV-k (Independent Software Vendor) száma. A WebSphere, DB2 információkezelési, valamint Tivoli biztonsági és rendszerfelügyeleti megoldásai révén az IBM biztosítja a legszélesebb szoftverkínálatot a p5 architektúrához. A kiterjedt támogatásból eredően a nagy-és középvállalati ügyfelek AIX5L és Linux alapokon is kiépíthetik, bevezethetik és felügyelhetik kritikus üzleti vagy műszaki alkalmazásaikat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés