Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Fujitsu notebook ujjlenyomat-azonosítóval

Laptop

Új Fujitsu notebook ujjlenyomat-azonosítóval

A Lifebook család P sorozatát a távol-keleti gyártó nemrég egy hasznos és könnyen alkalmazható biztonsági funkcióval látta el.

A sok utazással járó munkát végzőknek és a diákoknak ajánlja a Fujitsu Lifebook P sorozatának legújabb, P7000-es tagját. A hordozható számítógép kompakt méretei mellett az ujjlenyomat-azonosító egység miatt különül el a többi hasonló noteszgéptől, melynek biztonsági szempontok miatt igen nagy előnyét veheti az, aki kényes adatokat őriz a notebookon. Alkalmazásával ráadásul megkímélheti magát az eszköz tulajdonosa a különböző jelszavak fejbentartásának nehézségétől. Egy átlagos felhasználó 10-20 azonosító kódot kell, hogy fejből tudjon (operációs rendszerbe, hálózatba való bejelentkezés, e-mail olvasás, weboldalakra való logolás stb.), így ez egy igen hasznos funkciója a P7000-esnek.

Elsősorban nem mozizásra terveztetett a Lifebook család legújabb tagja: a mindössze 10,6 colos TFT LCD ettől függetlenül szélesképernyős kialakítást kapott. A kijelző egyébként XGA (azaz 1024×768 pixel) megjelenítésére képes, ami ilyen méretek mellett szép képet ad. Mivel a hordozhatóság igen fontos szempont volt a noteszgép kialakításánál, ezért egy ultraalacsony feszültségen működő, 1,1 GHz-es Pentium M processzor felel a kellő számítási teljesítmény biztosításáért. Operatív tára összesen 1 GB-os lehet – 333 MHz-es DDR SDRAM modulokból maximum kettő darabot képes befogadni a két SO-DIMM foglalat.

ATA 100-as merevlemeze 40, 60 vagy 80 GB-os kapacitással bírhat, s igényelhető hozzá optikai meghajtó is. A Super-Multi DVD drive minden optikai adatrögzítésen alapuló médiát képes olvasni, s a CD-ket írni is tudja. Igaz, ez esetben kicsit áldozni kell a mobilitás oltárán: míg DVD-meghajtó nélkül alig 1,36 kilogramm a noteszgép tömege, a kompakt lemezek olvasására is képes egység beszerelésével azonban közel 1,5 kilogrammra hízik (amennyiben ehelyett egy második akkumulátor kerül az eszközbe, elérhetővé válik az akár 9 órás működési idő is). A notebook rendelkezik S-video kimenettel és külső monitor csatlakoztatásának lehetőségével; két 2.0-s USB porttal, egy IEEE 1394-es és egy audió csatlakozóval, így még multimédiás központként is használható a kicsiny számítógép.

Mivel a notebook Centrino platformra épül, ezért élvezi a vezetékmentes hálózati csatlakozás előnyeit is: vagy az Intel PRO/Wireless 2200GB egysége, vagy egy Atheros vezetéknélküli modul (802.11a+b/g) állhat a felhasználó rendelkezésére. Emellett a ˝hagyományos˝ kapcsolatok létrehozásáért és fenntartásáért felelős eszközökkel is felszerelték a Lifebook P7000-est: egy 56 Kbps-os modem és egy 1 Gbps-os Ethernet csatoló szintén a noteszgép részét képezi.

A Windows XP Home vagy Professional változatával előre telepített eszköz 1800 dolláros indulóáron kerül forgalomba, egyelőre csak az USA-ban.

Fizikai paraméterek

Méret: 27×19,6×3,1 cm
Tömeg: 1,36/1,5 kilogramm (optikai meghajtó nélkül/optikai meghajtóval)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés