Connect with us

Az Apple lecsap az NT4-használókra

Laptop

Az Apple lecsap az NT4-használókra

Hamarosan kimúlik a Windows NT4, a Microsoft által meghosszabbított élettartam ugyanis az év végén lejár. Az Apple az ezen platformot használók közül igyekszik magának híveket nyerni.

Ismeretes, hogy 2002. december 31-én hivatalosan is véget ért az 1995-ös ˝évjáratú˝ Windows 95 és a nála idősebb Microsoft operációs rendszerek ˝élete˝. A Microsoft operációs rendszer életciklus politikájának megfelelően a sorban a következő az 1996-ban megjelent Windows NT4, amelynek életciklusa 2003. december 31-én járt volna le. A Microsoft azonban a felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve a ˝C˝-szakaszban (lásd A Windowsok életciklusa című cikkünket) járó operációs rendszer Server változatának életciklusát egy teljes évvel meghosszabbította, így a Windows NT4 Server ˝elmúlását˝ 2004. december 31-én éljük csak meg.

Ez a dátum azonban már nincsen messze (bő öt hónap), s ezt felismerve az Apple marketinggépezete akcióba lépett. Steve Jobs cégénél eldöntötték, hogy igyekeznek megnyerni maguknak azon NT4 felhasználókat, akik eddig nem frissítettek, és a Longhornig nem is akarnak új microsoftos operációs rendszerre átállni. A vállalat bejelentette, hogy hamarosan kiadnak egy NT migrációs eszközt, aminek használatával egyszerűbbé válik az átállás a Mac OS X Server hamarosan megjelenő legfrissebb, 10.4-es (Tigris) változatára. A szoftverfejlesztő vállalat közlése szerint az eszköz Windows Server 2000-ről is megkönnyíti a váltást, ha valaki a Macintosh mellett dönt.

Tom Goguen, az Apple szerverszoftver részlegének igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a vállalat szerint a Windows NT4 felhasználók jelentős része nincsen felkészülve a Windows 2003 Serverre való átállásra. Az Apple úgy véli, hogy a microsoftos active directory-val kapcsolatos nehézségek kiküszöbölésére a saját Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) jelenti a megoldást.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom