Connect with us

technokrata

A HP új asztali gépekkel bővíti üzleti PC-portfólióját

Laptop

A HP új asztali gépekkel bővíti üzleti PC-portfólióját

A HP üzleti PC-családját tovább bővítő HP Compaq Business Desktop dc7100 – a 7000-es asztaligép-sorozat első darabja – fejlett menedzselési és biztonsági jellemzőket kínál az üzleti felhasználóknak.

Az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióban újonnan bevezetett mainstream HP Compaq dc5000 és fejlett dx6100 PC-modellekkel a HP eltérő informatikai szükségleteket vesz célba.

A HP Compaq dc7100 üzleti felhasználásra szánt asztali gép a legújabb PC-technológiát alkalmazza, és az üzleti PC-k világában kivételesen hosszú életciklussal rendelkezik. A 15 hónapon keresztül egységes hardver- és szoftverkompatibilitást garantáló modell egyszerűsíti a rendszergazdák számára a telepítés és a felügyelet feladatát, mérsékli a szükséges meghajtóprogramok, valamint a bevizsgálást és rendszeres karbantartást igénylő szoftverképek számát. Ily módon a felhasználók és az IT-vezetők a PC-felügyelet helyett végre lényegi, az üzleti működés szempontjából fontosabb feladataikra koncentrálhatnak.

Az új Intel 915G lapkakészletre épülő dc7100 a HP fejlett menedzselési jellemzőket biztosító életciklus-megoldásaival (HP Lifecycle Solutions) is rendelkezik. Ezek egyike a PC-k biztonsági mentési és adat-helyreállítási folyamatainak támogatására kidolgozott, új Altiris Local Recovery alkalmazás. A helyi helyreállítást alkalmazó megoldás a PC merevlemezének rejtett, védett partíciójába menti el az adatokat, így a rendszer probléma esetén mindig pontosan helyreállítja a felhasználó adatait és egyéni rendszerbeállításait, továbbá mérsékli az adatvesztés kockázatát és a helpdeskhez befutó segélykérő hívások számát.
A dc7100 HP ProtectTools Embedded Security Manager kombinált hardver- és szoftvermegoldása fejlett biztonsági jellemzőket nyújt. Egységes és könnyen kezelhető felhasználói felületet kínál a különféle biztonsági műveletekhez (pl. hitelesítés, adattitkosítás, biztonságos kommunikáció). Nyílt szabványokra épül, így más szállítók biztonsági megoldásaival is kiválóan integrálható.

A HP Compaq dc7100 háromféle – ultrakeskeny asztali gép, kompakt és átalakítható minitorony – kialakításban kapható. A választékban mindenki megtalálja az üzleti szükségleteihez és pénztárcájához leginkább illő megoldást. A felhasználó kényelmes, előkonfigurált modell mellett is dönthet, de igény esetén teljes körűen testre szabhatja a max. 3,6 GHz-es, HyperThread technológiát támogató(1,2) Intel Pentium 4 processzorral ellátott rendszerét. A 160 GB max. merevlemez-kapacitású, és 4 GB-ig bővíthető DDR SDRAM memóriájú gépekhez többféle optikai meghajtó is választható.

A gyors és egyszerű frissítés és szerviz érdekében mindhárom dizájn háza szerszám nélküli hozzáférést biztosít a belső elemekhez és meghajtókhoz. A ház egyszerűsített hozzáférésnek köszönhetően a rendszergazda vagy a felhasználó 60 másodpercen belül felnyithatja a házat és kiveheti annak összes belső elemét és meghajtóját.

A HP Compaq Business Desktop dc7100 ajánlott végfelhasználói alapára 789 euró. Az új modell júliustól elejétől, közvetlenül a HP-től vagy a vállalat hivatalos viszonteladóitól vásárolható meg.

EMEA-régióbeli üzleti PC-inek kínálatát tovább bővítve a HP bevezette a megbízható, könnyen menedzselhető HP Compaq dc5000 és az általános (mainstream) felhasználásra szánt HP Compaq dx6100 üzleti célú asztali gépet.
A kis helyigényű dc5000 jellemzői között mindenki megtalálja az üzleti szükségleteinek és költségvetésének megfelelő megoldást. A vásárlók kényelmes, előkonfigurált modellek között válogathatnak, de teljesen testre szabott rendszert is összeállíthatnak maguknak: max. 3,2 GHz órajelű Intel Celeron vagy HyperThread technológiát támogató Pentium 4 processzorral, 160GB kapacitású merevlemezzel, max. 4 GB DDR SDRAM memóriával, különféle optikai meghajtókkal és Microsoft Windows XP vagy más operációs rendszerekkel. A dc5000 belső elemei és meghajtói – a gyors és egyszerű frissítés illetve szervizelés érdekében – szerszám nélküli is hozzáférhetők.

Kedvező ár-teljesítmény aránya folytán a legújabb Intel technológiákat alkalmazó dx6100 bármilyen üzleti környezetben ideális eszköz. Ezzel együtt a HP-től megszokott és elvárt minőséget és innovációs szintet nyújtja. A mikrotorony-kialakítású HP dx6100 bármilyen munkakörnyezetbe harmonikusan belesimul. Tervezésekor fontos szempontként kezelték az egyszerű szervizelhetőséget: színkódolt kábelekkel és memóriabővítő-helyekkel, valamint szerszám nélkül levehető fedlapokkal/kivehető meghajtókkal szerelték fel a gépet. A dx6100 jó megoldást jelent a gyors és egyszerű rendszerfrissítésre és szervizelésre vágyó vállalatoknak. A HP új Business Desktop családja szeptember második felétől érhető el hazánkban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle