Connect with us

technokrata

Magyar nyelvű szoftvercsomagok határon túli iskoláknak

Laptop

Magyar nyelvű szoftvercsomagok határon túli iskoláknak

A Tisztaszoftver Program keretében közel kéttucat határon túli magyar középiskola jutott magyar nyelvű szoftvercsomagokhoz.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2004. július 9-én a magyar kultúra és nyelv megőrzése, ápolása, illetve az információs társadalomba való bekapcsolódásának elősegítése céljából magyar nyelvű szoftvercsomagokat adományozott 22 határon túli magyar középiskola részére.

A határon túli magyar oktatás informatikai fejlesztésére, a közoktatás szoftverellátottságának javítására, valamint a közoktatási intézmények szükséges szoftverfrissítési lehetőségének biztosítására az IHM újabb akciótervet dolgozott ki. A Tisztaszoftver Program keretében a szaktárca a Microsoft Magyarországgal közösen lehetőséget teremtett arra, hogy határon túli magyar nyelvű általános és középiskolákat szoftvercsomagokkal lássa el.

A programnak köszönhetően immár 60 határon túli magyar iskolának adományozott az IHM egy-egy magyar nyelvű szoftvercsomagot, amely operációs rendszereket, teljes Office csomagot, továbbá könyveket tartalmaz. Az IHM a későbbiekben megvizsgálja a program határon túli magyar felsőoktatási intézményekre történő kiterjesztésének lehetőségét is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák