Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar nyelvű szoftvercsomagok határon túli iskoláknak

Laptop

Magyar nyelvű szoftvercsomagok határon túli iskoláknak

A Tisztaszoftver Program keretében közel kéttucat határon túli magyar középiskola jutott magyar nyelvű szoftvercsomagokhoz.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2004. július 9-én a magyar kultúra és nyelv megőrzése, ápolása, illetve az információs társadalomba való bekapcsolódásának elősegítése céljából magyar nyelvű szoftvercsomagokat adományozott 22 határon túli magyar középiskola részére.

A határon túli magyar oktatás informatikai fejlesztésére, a közoktatás szoftverellátottságának javítására, valamint a közoktatási intézmények szükséges szoftverfrissítési lehetőségének biztosítására az IHM újabb akciótervet dolgozott ki. A Tisztaszoftver Program keretében a szaktárca a Microsoft Magyarországgal közösen lehetőséget teremtett arra, hogy határon túli magyar nyelvű általános és középiskolákat szoftvercsomagokkal lássa el.

A programnak köszönhetően immár 60 határon túli magyar iskolának adományozott az IHM egy-egy magyar nyelvű szoftvercsomagot, amely operációs rendszereket, teljes Office csomagot, továbbá könyveket tartalmaz. Az IHM a későbbiekben megvizsgálja a program határon túli magyar felsőoktatási intézményekre történő kiterjesztésének lehetőségét is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés