Connect with us

technokrata

IHM pályázat: informatikai eszközök látássérült emberek számára

Laptop

IHM pályázat: informatikai eszközök látássérült emberek számára

„Informatikai eszközök látássérült emberek számára” címmel pályázatot hirdet az IHM.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatot hirdet „Informatikai eszközök látássérült emberek számára” címmel (pályázat jele: IHM-ITP-25). A pályázat célja a látássérült emberek információhoz jutási lehetőségeinek javítása informatikai eszközökkel.

Pályázhatnak azok a magánszemélyek, akik rendelkeznek:

 • a) A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által kiállított tagsági igazolvánnyal vagy;

 • b) A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által – az Országos Orvosszakértői Intézet szakvéleménye alapján – kiállított igazolással.

A 18. életévüket még be nem töltött, de 14 évnél idősebb látássérültek törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak.

Egy pályázó csak egyetlen pályázatot adhat be.

Látássérültségük fokától függően vakok és alig látó magánszemélyek a következő eszközökre pályázhatnak: szkenner, képernyő-felolvasó, szövegdigitalizáló, illetve képernyőnagyító szoftverre pályázhatnak.

A középiskolában, illetve felsőoktatási intézményben tanulók – a Pályázati Útmutató mellékletét képező adatlapon meghatározott jellemzőkkel bíró – számítógépre is pályázhatnak.

A pályázat elbírálásánál előnyt élveznek:

  a) A nem budapesti lakosú pályázók;
  b) A középiskolákban, illetve a felsőoktatási intézményben tanulók;
  c) A 30. évüket be nem töltött, munkahellyel nem rendelkező pályázók.

A fenti felsorolás egyben prioritást is jelöl. A további sorrendet tanulók esetén a tanulmányi átlag határozza meg, míg a munkahellyel nem rendelkezők esetében az egyedülállók, illetve a látássérült házastárssal élők részesülnek előnyben.

A pályázat beadásának módja és határideje:

  1. A pályázat beadási határideje: 2004. szeptember 10.
  2. Regisztrációs díj: 1.000 Ft
  3. A pályázati feltételek, kitöltendő adatlapok és egyéb feltételek tekintetében a Pályázati Útmutató az irányadó. A pályázati adatlap és az útmutató a pályázat megjelenésének napjától letölthető az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapjáról, továbbá térítésmentesen beszerezhető az IHM ügyfélszolgálatán (1075 Budapest, Rottenbiller u. 32., munkanapokon 8.00-18.00 óra között) és a regionális irodákban.
  4. Pályázattal kapcsolatos felvilágosítás a helyi tarifával hívható 06-40-200-454-es telefonszámon kérhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle