Connect with us

technokrata

Acer Aspire 1660: erőteljes és sokoldalú szélesképernyős notebook

Laptop

Acer Aspire 1660: erőteljes és sokoldalú szélesképernyős notebook

Az Acer Aspire 1660-as sorozat szélesképernyőjével a SOHO-piacon tevékenykedő, illetve kis- és középvállalkozások felhasználóinak terveztek, akik olyan munkaeszközt keresnek, mely kiváló teljesítményt nyújt és helybeli korlátok nélkül használható.

Az Acer Aspire 1660-as sorozat bemutatása egy időbe esik a bejelentéssel, hogy az Acer notebookok ezentúl kifinomult formatervezéssel készülnek: elegáns, pasztel színekben, a logó új helyre kerül rajtuk, a kijelző csuklópántja szabadabban hajlíthatóvá válik. Az Aspire 1660 modellek 3,4 GHz-es Intel Pentium processzort használnak Hyper-Threading technológiával (csak a 3 és 3,4 GHz-es modellek) és 400 vagy 800 MHz System Bus-szal (csak egyes modelleknél). Az Aspire 1660-t 80 GB-os merevlemezzel és DVD/CD-RW vagy DVD-Dual combo meghajtóval szerelték fel.

A notebookok 15,4”-os, széles TFT kijelzője 1280×800 pixel felbontásra és 16,7 millió szín kezelésére képes A grakikus megjelenítést az ATI Mobility Radeon 9700 8X AGP grafikus vezérlő irányítja, mely 64MB DDR külső memóriával rendelkezik. Az eszköz támogatja a Microsoft DirectX 9.0, valamint a DualView technológiát a kijelző és egy külső képernyő egyidejű használata érdekében. Az Aspire 1660 notebookok MPEG-2/DVD lejátszás hardveres támogatással és az S-video-kimenet csatlakozóval (NTSC/PAL) készülnek.

A csatlakoztathatóság nem is lehetne egyszerűbb, mint a V.92 56 Kbps fax/modemmel, az integrált 10/100Mbps LAN kártyával és az infravörös (FIR) csatlakozóval. A vezeték nélküli kapcsolódást az „i” modelleken az IEEE 802.11g szabványú csatlakozó és a beépített antenna biztosítja. Minden modellen megtalálható a bemeneti/kimeneti csatlakozók teljes tárháza a gyors kapcsolódásért minden perifériához, beleértve a digitális kiegészítőket is az IEEE 1394 Firewire csatlakozón keresztül. Négy USB 2.0, ECP/EPP párhuzamos, VGA-kimenet csatlakozó és 32 bit type II/III PCMCIA CardBus bővítőhely – az új Aspire 1660-ban minden megtalálható, ami a munkához vagy a szórakozáshoz fontos.

Az Acer Aspire 1660 notebookok erőtelepített Microsoft Windows XP Home Edition operációs rendszert használnak. A noteszgépekre több szofvert is telepítettek, mint például a Norton Antivirust, a PowerDVD-t DVD-ROM-ok megtekintéséhez és NTI CD Makert. A billentyűzetet Euro gombok és érintőmező egészítik ki.

Az Acer modelljéhez a szokásos 1 év nemzetközi utazógarancia tartozik, mely kiterjeszthető 3 évre az AcerAdvantage szolgáltatással, ami a notebook véletlen sérülésére is kiterjed.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák