Connect with us

technokrata

Sokkoló noteszgépek: újabb hibás notebook-tartozékok

Laptop

Sokkoló noteszgépek: újabb hibás notebook-tartozékok

A Dell bejelentette, hogy több tízezer hordozható számítógép adapterkábelét kell kicserélni, áramütés veszélye miatt.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Hewlett-Packard rájött: többszázezer noteszgépbe kerültek olyan memóriamodulok, melyek bizonyos feltételek esetén a hordozható számítógépek lefagyásához vezethetnek. A neves forgalmazó csereprogramot hirdetett, melynek keretei között minden érintett ingyenesen kicserélheti az ominózus memóriamodul(oka)t. Nemrég hasonló eset kapcsán volt kénytelen nyilatkozni a Dell is.

Az amerikai vállalat – karöltve a Mobility Electronics-szal – kicseréli körülbelül 38 ezer Dell notebook adapterkábelét, mégpedig azért, hogy nullára redukálják a felhasználókat fenyegető áramütés veszélyét. Az Inspiron és a Latitude noteszgépekhez járó Auto/Air Power Adapter vezetéke ugyanis nem teljesíti az előírt védelmi feltételeket. Az először januárban forgalomba került, 90 és 110 dollár közötti áron értékesített eszközök eddig ugyan nem okoztak balesetet, ám egy laboratóriumi teszt során kiderült, hogy az áramütés veszélye fenyeget, ha a tápegységet nem azzal a vezetékkel használják, amit a gyártó hozzá csomagolt.

Kiiktatandó ezt a veszélyforrást, a Dell csütörtökön az érintett felhasználóknak egy olyan kitet kezdett kínálni, mellyel az eredetit lecserélhetik. Ennek során egy új kábel és egy új adapter jut a notebook-tulajdonosok birtokába; ez utóbbi speciális kialakítása miatt nem tudja fogadni a más gyártók által készített vezetékeket. Az érintettek nagy része (28 ezer ember) az Egyesült Államokban vásárolta meg a fent említett adaptert, de körülbelül 10 ezer szerte a világon került értékesítésre.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle