Connect with us

Közel negyvenen jelentkeztek a Java fejlesztői versenyre

Laptop

Közel negyvenen jelentkeztek a Java fejlesztői versenyre

A jelentkezési határidő lejártáig, 2004. július 1-jéig 39 pályázó jelezte részvételi szándékát a Sun Microsystems Nokia Hungary Kft. támogatásával meghirdetett mobil Java fejlesztői versenyén.

A jelentkezők között voltak cégek, fejlesztői közösségek, magánszemélyek – köztük két hölgy -, és non-profit szervezetek is. A versenyre saját fejlesztésű, mobilkommunikációs rendszereken működő, kereskedelmi forgalomban nem kapható szoftverrel lehetett nevezni, amelyekkel kapcsolatban fontos elvárás, hogy kreatívan használják a mobil hálózatokban rejlő lehetőségeket, és magyar nyelvű felülettel rendelkezzenek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Nokiával közösen meghirdetett Java fejlesztői versenyünkre ilyen szép számú nevezés érkezett.” – mondta Szkurka János, a Sun Microsystems marketing igazgatója – „A Java technológia jelenleg egy 120 milliárd dolláros gazdaság mozgatórugója, amelynek az egyik legfontosabb szegmensét éppen a Java mobil alkalmazásai jelentik. Hiszünk abban, hogy ezen az óriási, rendkívül gyorsan fejlődő piacon a magyar fejlesztők szaktudására is szükség van.”

A versenyre benevezett pályaművek beküldésének határideje 2004. szeptember 1. A beérkezett pályázatokat a Sun Microsystems és a Nokia szakembereiből, valamint független szakértőkből álló zsűri fogja értékelni, a következő szempontok alapján és súlyozással: egyedi ötlet, kreativitás (20%); technikai megoldások, architektúra (20%); használhatóság, élvezhetőség (20%); eszközök lehetőségeinek kihasználása (15%); megjelenés, design (15%); programkód stílusa, olvashatósága (10%).

A 2004. szeptemberében tartandó eredményhirdetésen az első helyezett nagy teljesítményű Sun szervert, Sun munkaállomást, Sun fejlesztői szoftvercsomagot, valamint egy felső kategóriás Nokia mobiltelefont nyer majd. A versenyre Informatikai és Hírközlési Minisztérium százezer forint nagyságrendű különdíjat is felajánlott.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom