Connect with us

technokrata

A Novell támogatja az Openswan projektet

Laptop

A Novell támogatja az Openswan projektet

A Novell bejelentette az Openswan projekt – az IPsec (IP Security) szabvány Linux alatti implementációja – támogatását, mely általános megközelítést nyújt az internetalapú kommunikáció biztosítására.

A Novell BorderManager 3.8 az elsők között kapta meg az ICSA Labs tanúsítványát a legújabb IPsec együttműködési tesztek alapján. Ezen IPsec kezdeményezések elősegítésével a Novell biztosítani tudja, hogy a Linuxra áttérő szervezetek biztonságos távelérést nyújthassanak felhasználóik számára.

A Novell részéről az Openswan támogatása magában foglalja a részprojektek fejlesztésében való közreműködést. Az IPsec egy szabványos módszer a kényes információk védtelen hálózatokon, például az Interneten keresztüli küldésére, és ez képezi az ügyfelek körében legelterjedtebb VPN megoldások (virtuális magánhálózatok) alapját. Az 1998-ban indított FreeS/WAN kódbázison alapuló Openswan világszerte több tízezer Linux szerveren fut éles környezetben.

Az ICSA Labs a biztonsági termékek szállítófüggetlen tesztelését és tanúsítását végzi. Az IPsec 1.0D tanúsítvány korábbi kriptográfiai tesztelési folyamatokra és szabványegyeztetésekre épít, de azt is megköveteli, hogy a termékek a szabványosított naplózásra és együttműködésre legyenek képesek, és ezekhez ragaszkodjanak is. Eredményképp az ügyfelek már meggyőződhetnek arról, hogy az általuk használt IPsec tanúsított termékek képesek együttműködni a szállítók termékcsaládjaival, miközben gondoskodnak a titkosságról és az adatok integritásáról.

A Novell BorderManager megbízható, címtárral integrált proxy gyorsítótár, VPN és tűzfal szolgáltatásokat nyújt, amelyek révén a szervezetek felügyelhetik a felhasználók hozzáférését a közös erőforrásokhoz, és figyelhetik az internetes tevékenységüket. A BorderManager egyaránt támogatja a Linux, a Microsoft Windows és az Apple Macintosh kliensek kapcsolódását. A Novell BorderManager nyújtotta hozzáférés-felügyelet az egyik kulcseleme a Novell Nsure biztonságos személyazonosság-kezelés megoldásainak.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle