Connect with us

IBM Workplace, a forró íróasztal

Laptop

IBM Workplace, a forró íróasztal

Az IBM Workplace olyan dinamikus munkakörnyezetet nyújt, amelyben a felhasználók idő- és térbeli megkötések nélkül érhetnek el embereket, üzleti alkalmazásokat és adatokat.

A nyílt szabványokat támogató szoftverkörnyezet az IBM olyan technológiáira épül, mint a DB2, a Lotus, a Tivoli és a WebSphere, bevezetését pedig az IBM Workplace Client Technology keretrendszer segíti. A Lotus Workplace szoftvercsalád a munka hatékonyságát növelő, szerver által felügyelt szolgáltatásokat nyújt, amelyek között az elektronikus levelezés, naptárkezelés, az azonnali üzenetküldés, a web-konferencia, valamint a dokumentumkezelés és a csoportmunka-támogatás egyaránt megtalálható.

A szerveroldali felügyelet, a kliensek központi adminisztrálása egyetlen központi helyen valósul meg kliens-hozzáférési, -telepítési és -frissítési lehetőségekkel, a számítástechnikai erőforrások igény szerinti klienshez rendelésének biztosításával. A WebSphere Portal szoftver pedig egykapus megoldást biztosít a felhasználókkal, alkalmazásokkal és különböző tartalmi elemekkel bonyolított személyes kapcsolattartáshoz. Mindezt beépített, szerver által felügyelt biztonsági, ügykövető, alkalmazás-felügyeleti és adatkezelési képességek egészítik ki.

Az Eclipse 3.0-alapú IBM Workplace klienstechnológiára épülő megoldások nagyfokú rugalmassághoz és szabadsághoz juttatják a vállalatokat, egységes infrastruktúrával könnyítve meg számukra a szoftverbevezetést. A teljes rendszerköltséget (TCO) mérséklő Workplace szoftverek segítségével a szervezet a megfelelő klienseket vagy felhasználói típusokat megcélozva, központilag vezetheti be és felügyelheti környezetében a levelezési és dokumentumkezelési lehetőségeket.

Az IBM Workplace a Windows, Unix és a Linux platformot, valamint az olyan, kimondottan vezeték nélküli és beágyazott eszközökhöz fejlesztett operációs rendszereket, mint például a Symbian, egyaránt támogatja – a Mac OS pedig várhatóan még az idén felkerül a támogatott környezetek listájára. Az IBM felügyelt kliensmodelljének nyitottságát illusztrálja, hogy – a J2EE-alapú alkalmazásokhoz hasonlóan – a vastagkliensen futó C++-os és .NET-es alkalmazásokat (így többek között az asztali gépeken széles körben elterjedt teljesítménynövelő szoftvereket) is támogatja, ezzel teljes mértékben megőrizve a vállalatok ez irányú korábbi beruházásainak értékét.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom