Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sun további technológiákat bocsátott a nyíltforrású fejlesztők számára

Laptop

A Sun további technológiákat bocsátott a nyíltforrású fejlesztők számára

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a Project Looking Glasst és a Java 3D technológiát a nyílt forráskódú közösség rendelkezésére bocsátja.

A Sun két további, a Java fejlesztői közösséggel együttműködve készülő nyílt forráskódú asztali rendszert is bejelentett: a JDesktop Network Components (JDNC) és a JDesktop Integration Components (JDIC) rendszereket. A JDNC radikálisan leegyszerűsíti a gazdag funkcionalitású, hálózatos asztali alkalmazások fejlesztését, a JDIC pedig problémamentesen integrálja a többplatformos Java alapú alkalmazásokat a natív asztali környezettel.

Project Looking Glass – 3D asztali fejlesztés felgyorsítása

A Project Looking Glass egy, a hagyományos (2 dimenziós) operációs rendszerekre jellemző „ablakkezelést” felváltó, háromdimenziós asztali környezet fejlesztésére irányuló projekt, amelynek első nyilvános bemutatója 2003. nyarán volt. A Project Looking Glass asztali felülete 3D-s környezetet kínál, ahol az ablakok átlátszóak, forgathatóak, lapozhatóak, és tetszés szerint kicsinyíthetők illetve nagyíthatók. A technológia segítségével a fejlesztők Solaris operációs rendszeren és Linux rendszereken futó vizuális 3D asztalokat és alkalmazásokat készíthetnek – ilyen például a Sun Java Desktop System.

A Project Looking Glass fejlesztői kiadásában az alábbi funkciók érhetők el:
3D ablakkezelő platform – jól méretezhető Java 3D alkalmazásprogramozói felület (API) a kliens-szerver modell támogatásával; segítséget nyújt a fejlesztőknek a dokumentumok megtervezésében, a kezdeti specifikációkban és a prototípusok megvalósításában
3D ablakkezelő és alkalmazásfejlesztési API – Java API az új 3D asztali alkalmazások és 3D ablakkezelő funkciók fejlesztéséhez
Natív alkalmazásintegrációs modulok – Modul X11 alkalmazások a 3D környezetben futtatásához
Minta 3D ablakkezelő – mintamegvalósítás tesztelési és demonstrációs célokra
3D Environment Lite – önálló, leegyszerűsített 3D környezet fejlesztéshez és teszteléshez, amely bármilyen Java 3D API-val felszerelt platformon fut (például Linux és Solaris OS)

Java 3D – a Java új dimenziói

A Java 3D API a nyílt forráskódú közösség számára a java.net-en érhető el. A Java 3D API-val – amelyet például a NASA használ a Mars Rover vezérléséhez – kiváló minőségű, méretezhető, platformfüggetlen 3D grafikával bővíthetők a Java-alkalmazások és kisalkalmazások.

JDesktop Integration Components (JDIC)

A java.net-en elindított JDIC projekt a problémamentes asztali integráció hagyományait folytatja. Kiegészíti a Java 2 Standard Edition (J2SE) 1.4.2-ben bemutatott natív Windows XP és GTK megjelenést, illetve a J2SE 5.0 asztali integrációs továbbfejlesztéseit. A JDIC segítségével olyan alkalmazások készíthetők, amelyek több operációs rendszeren is futnak, ugyanakkor a felhasználó számára a megszokott módon jelennek meg.

JDesktop Network Components (JDNC)

A JDNC célja, hogy leegyszerűsítse a gazdag funkcionalitású, hálózatos asztali alkalmazások fejlesztését. Egy sor magas szintű felhasználói felületelemet biztosít, beépített hálózati és XML nyelven konfigurálható adat-hozzárendelési támogatással. A JDNC segítségével leegyszerűsödik a gazdag funkcionalitású kliensek fejlesztése, és megnő a fejlesztők termelékenysége, így egyre több fejlesztő használhatja ki a nagymértékben interaktív kliensalkalmazásokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés