Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eredményes Oracle-CERN együttműködés

Laptop

Eredményes Oracle-CERN együttműködés

Az Oracle bejelentette, hogy a CERN openlab program keretében dolgozó – az Oracle által finanszírozott – két kutató mindössze öt hónap alatt jelentősen hozzájárult a CERN számítóhálós lehetőségeinek bővítéséhez.

Az első projekt eredményei következtében nagymértékben megnő a CERN számítóhálós környezetének rendelkezésre állása, mivel csökkenthető a file-nevek és file-azonosítók megfelelő leképzését biztosító katalógus állásideje. Ez a katalógus az Oracle adatbázis-kezelőjén és alkalmazáskiszolgálóján fut, és a számítóháló lelkének tekinthető: ha valamely oknál fogva nem áll rendelkezésre, akkor a grid sem lesz elérhető. Korábban a biztonsági programjavítások elvégzéséhez a katalógust le kellett állítani, ami az egész számítóhálós környezetre hatással volt.

Katarzyna Pokorska, az Oracle kutatója úttörő szerepet játszott abban a munkában, amely során az Oracle DataGuard segítségével a szolgáltatáskiesés időtartamát órákról néhány percre csökkentették. Mivel az adatbázis az alkalmazáskiszolgálón keresztül érhető el, a végfelhasználók még ezt a rövid kiesést sem fogják észlelni. Az Oracle DataGuard folyamatos biztonsági mentést készít a katalógusról, ami révén biztosítható, hogy a számítóhálós környezet a programjavításoknak az elsődleges példányra történő telepítése alatt is rendelkezésre álljon. A fő adatbázis újraindítása után a DataGuard szinkronizálja a katalógus és annak biztonsági másolata közötti eltéréseket. Az Oracle DataGuard ezen felhasználása egyúttal fokozott védelmet nyújt a katalógusra nézve veszélyt jelentő egyéb végzetes rendszerhibák ellen is.

A DataGrid alkalmazásokkal foglalkozó CERN openlab projekt a CERN kutatói és az olyan cégek – mint például az Oracle – közti együttműködést célozza, amelyek a legfejlettebb megoldásokkal járulnak hozzá a számítóhálózatok jövőbeni fejlődéséhez. Az Oracle három év során összesen másfélmillió euróval támogatja a programot; az összeget eszközök beszerzésére és azoknak a kutatóknak a finanszírozására fordítják, akik az Oracle Database 10g tesztelését végzik a CERN komoly követelményeket támasztó környezetében.

A másik openlab projekt során a kutatók megoldást találtak arra, hogyan lehet az eredetileg nagyteljesítményű információmegosztó megoldásokhoz kifejlesztett Oracle Streams segítségével egy Oracle-adatbázist egyik verzióról a másikra úgy frissíteni, hogy közben az adatbázis működőképes marad. Eva Dafonte Perez, az Oracle kutatója bemutatta, hogyan használható az Oracle Streams pár perc leforgása alatt az Oracle9i Database 9.2.0.4-es verziójának a 9.2.0.5-ös verziójára, vagy pedig a 9.2.0.5-ös verziónak az Oracle Database 10g-re történő frissítésére. A módszer hardverplatformok közötti váltásra is alkalmazható, mégpedig anélkül, hogy megszakítanánk az adatbázis működését, és közben még ellenőrizhetjük is, hogy az új rendszer jól működik-e.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés