Connect with us

technokrata

A HP új munkaállomásai ágazatvezető memóriakapacitást, teljesítményt és felügyeleti lehetőségeket ny

Laptop

A HP új munkaállomásai ágazatvezető memóriakapacitást, teljesítményt és felügyeleti lehetőségeket ny

A HP legújabb munkaállomásai a személyi rendszerek világában mindeddig elképzelhetetlen teljesítményszinthez juttatják használóikat.

A kedvező árú HP xw4200, xw6200 és xw8200 személyi munkaállomások megbízhatóság és támogatási jellemzők tekintetében is felülmúlják a korábbi modelleket.

Az új munkaállomások kényelmesen, szerszám nélkül szerelhető háza az Intel legújabb processzortechnológiája mellett élvonalbeli PCI Express grafikus megoldásokat rejt. A rendszerek teljesítménye még a legnagyobb technológiai követelményeket támasztó környezetek (MCAD/CAE, DCC, pénzügyi szolgáltatások, térinformatika) szükségleteinek is megfelel.

A kétprocesszoros HP xw6200 és xw8200 munkaállomások Intel Extended Memory 64 technológiája (Intel EM64T) szabványos 64 bites működést tesz lehetővé. Mindkét modell az új Intel E7525 lapkakészlettel és új generációs Intel Xeon processzorokkal dolgozik. Technológiájuk az x86-os architektúra logikus továbbfejlesztése, amely a jelenlegi 32 és 64 bites alkalmazásokat egyazon Xeon-alapú munkaállomáson futtatva az iparági szabványos megoldások elképzelhető legszélesebb körét teszi elérhetővé a HP ügyfelei számára.

Az Intel EM64T technológiája 256 TB-ra növeli a címezhető memóriatartományt, és ezzel támogatja a hosszú adatsorok, illetve modellek tervezését és feldolgozását. A felhasználók maximális teljesítményen futtathatják 32 bites alkalmazásaikat a HP Xeon-alapú munkaállomásain, amelyek ezzel együtt a 64 bites operációs rendszerekkel és alkalmazásokkal is tökéletesen együtt tudnak működni. A 64 és 32 bites technológiájú megoldások tervezése és integrálása terén szerzett több mint 10 éves tapasztalatait kamatoztatva a HP magas szintű beruházásvédelemhez és nagy sebességhez juttatja ügyfeleit, a későbbiekben pedig zökkenőmentes átállást tesz számukra lehetővé a 64 bites számítástechnikára. Az Intel 925X Express lapkakészlettel és Intel Pentium 4 processzorral ellátott HP xw4200 munkaállomás a későbbiekben szintén támogatni fogja az Intel Extended Memory 64 technológiát.

A középkategóriás, kétprocesszoros HP xw6200 munkaállomás az ágazatban egyedülállóan kompakt csomagban biztosít rugalmas, bővíthető munkaállomás-teljesítményt. Az állandó helyszűkével küzdő pénzügyi elemzők, értékpapír-kereskedők, mérnökök és tudósok erőforrásigényes numerikus alkalmazásainak futtatására tervezett HP xw6200 könnyedén és gyorsan boldogul az óriási adattömegek valós idejű elemzésével és a bonyolult műveletek végrehajtásával. Szükség esetén akár nyolc külső kijelzőn is képes egyidőben megjeleníteni az adatokat.

A 2 GB DIMM bővítőhelyek alkalmazása esetén összesen 16 GB RAM bővítőmemória és a 1,5 TB belső tárhely révén a nagy teljesítményű, kétprocesszoros HP xw8200 munkaállomás még a legkomolyabb feladatokkal is könnyűszerrel megbirkózik – akár a memória-alrendszert, a processzort, a grafikus kártyákat vagy a tárolókapacitást, akár pedig a felsorolt elemek kombinációját teszik próbára. A HP-re jellemző megbízhatóság mellett az xw8200 élvonalbeli kétprocesszoros teljesítményt, bőséges számítási és megjelenítő kapacitást és rugalmas bővítési lehetőségeket nyújt felhasználóinak.

A HP legújabb munkaállomásainak x16 PCI-Express grafikus portja a jelenlegi AGP 8x grafikus csatlakozás sávszélességánek négyszeresét biztosítja. Ily módon felhasználóik a ma elérhető legnagyobb teljesítményű grafikus technológiákat és megjelenítő képességeket vehetik igénybe. Mindkét kétprocesszoros munkaállomás 50 százalékkal gyorsabb rendszerbusszal dolgozik elődeinél, és DDR-2 400 regisztrált ECC memóriával növeli a teljesítményt illetve csökkenti a fogyasztást. Az új munkaállomások magasabb szintű adatintegritása és rendelkezésre állása is említést érdemel.

A HP xw6200 és xw8200 munkaállomások a korábbi generációs Xeon-processzorokra jellemző L2 gyorsítótár-méret kétszeresét kínáló, nagyobb teljesítményű CPU-kkal működnek. A bonyolultabb modellek és tervek kezelésének képessége, valamint a vizuális megjelenítés és a számítások valószerűségének fokozása azonnali teljesítményjavulást eredményez.

A nagy teljesítményű belépő szintű HP xw4200 munkaállomás ágazatvezető Intel technológiákkal és emelt szintű grafikus jellemzőkkel ötvözi a HP-rendszerek hagyományos megbízhatóságát, és a vállalat munkaállomás-piacon szerzett több mint 20 éves műszaki és grafikus szakértelmét. A HP xw4200 ideális segítőtárs a mérnökök, művészek, tervezők, tudósok és minden olyan, nagy teljesítményigényű, komoly alkalmazáskövetelményeket támasztó felhasználó számára, aki bonyolult modellekkel vagy adatsorokkal dolgozik, és párhuzamos feladatvégzési vagy sokrétű grafikus képességeket keres.

A HP xw4200 munkaállomás az Intel új, nagy teljesítményű 925X Express lapkakészletével és a legújabb, max. 3,6 GHz-es frekvenciaszintű, 800 MHz-es FSB-vel és Hyper-Threading technológiával működő Pentium 4 processzorokkal dolgozik. Az új lapkakészlet komoly teljesítményelőnyöket kínál (pl. új PCI-Express grafikus megoldások és ki-/bemeneti interfészek, DDR-2 memóriaarchitektúra, integrált Serial ATA RAID vezérlő) és a jövőbeni EM64T technológiájú Intel-processzorokat is támogatja.

A munkaállomáshoz sokféle két- és háromdimenziós PCI-Express grafikus megoldás választható. Ezek mindegyike kiváló háromdimenziós alkalmazási teljesítményt és nagy kétdimenziós látható képméretet biztosít. Az 533 MHz-en futó, új generációs DDR-2 memóriatechnológia révén az xw4200 memória-sávszélessége 33 százalékkal meghaladja a korábbi alapszintű munkaállomásokra jellemző értéket. Az integrált négycsatornás Serial ATA RAID vezérlő segítségével megbízható, redundáns (tükrözött) illetve nagy teljesítményű összefűzött merevlemez-tömböket lehet kialakítani.

A közvetlenül a HP-től és kiterjedt disztribúciós partneri hálózatának tagjaitól beszerezhető, új HP xw4200, xw6200 és xw8200 munkaállomások a Windows XP Professional és a Red Hat Enterprise Linux WS 3.0 operációs rendszereket támogatják. Az xw6200 és az xw8200 már jelenleg is kapható, a HP xw4200 várhatóan júliusban kerül az üzletek polcaira.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle