Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szuperszámítógépes Linux szakértői hálózatot épít a Novell

Laptop

Szuperszámítógépes Linux szakértői hálózatot épít a Novell

Az International Supercomputer Conference (ISC) rendezvényen (Heidelberg, Németország) a Novell bejelentette a nagyteljesítményű szuperszámítógépes (High Performance Computing – HPC) Linux szakértői hálózatát.

A program célja a szuperszámítógépes szakértelemmel rendelkező technológiai partnerek összefogása. A bemutatón a Novell, az Intel és az SGI közösen mutatta be az innovatív, ipari szabványokra épülő szuperszámítógép-technológiát, amely Intel Itanium 2 architektúrát, az Intel legújabb szoftverfejlesztő eszközeit és egy SGI Altix 350 megosztott memóriás HPC rendszert használ, és amelyen SUSE Linux Enterprise Server platformja fut.

Manapság a nagyteljesítményű számítástechnika szerves részét képezi a vállalati számítástechnikának, és nem korlátozódik csupán az oktatási, kutatási és védelmi szektorra, ahonnan származik. A mai iparágak, köztük a pénzügy, gyógyszerészet és az elektronika számára elengedhetetlen a szuperszámítógépek használata a jobb termékek fejlesztéséhez és a piacralépési idő csökkentéséhez. A Novell HPC Linux szakértői hálózatában való részvétel lehetővé teszi a partnereknek szuperszámítógépes ismereteik megosztását egymással. Ráadásul a Novell HPC Linux szakértői hálózathoz csatlakozó új cégek hat havi ingyenes hozzáférést kaphatnak a Novell PartnerNet Technológiai Partnerek Programjához. Ezeken kívül különleges kedvezményeket élvezhetnek, például hozzáférhetnek a SUSE Linux technológiájához, a Novell szolgáltatásaihoz és támogatásához, valamint a társértékesítési lehetőségekhez. A Novell a HPC Linux szakértői hálózatának részeként olyan vállalatokkal működik együtt, mint a Fujitsu Siemens Computers, a HP, az IBM, az Intel vagy az SGI. A Novell célja a hálózat kiterjesztése további több mint 50 piacvezető cégre az év végéig.

„Az Intel Itanium és Intel Xeon processzor alapú platformokon futó Linux vállalati változatai biztos növekedést mutatnak a szuperszámítógépes környezetben. A Novellel való együttműködésünk biztosítja, hogy ügyfeleink számára továbbra is nagy választékot és robusztus, nagy teljesítményű szuperszámítógépes megoldásokat nyújthassunk.” – tette hozzá Tom Garrison, az Intel vállalati marketingigazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés