Connect with us

technokrata

Új Apple folyadékkristályos képernyők

Laptop

Új Apple folyadékkristályos képernyők

Az Apple bemutatta legújabb folyadékkristályos képernyőit, köztük az új, 30 colos képméretű Cinema HD Display változatot 2.560×1.600 képpont felbontással – a valaha készített legnagyobb lapos nagy felbontású képernyőt.

A választékot új 20 és 23 colos modellek egészítik ki, tökéletes minőségű és költség-hatékony megoldásokat kínálva a professzionális kreatív felhasználók számára. Az új 30 colos modellből kettőt kapcsolva egy Power Mac G5 munkaállomásra, a felhasználó akár 8 millió képpontnyi terület fölött uralkodhat.

Az új Cinema Display modellek vékony alumínium házba lettek építve, melyet egy állítható talpra függesztettek fel; így az optimális látószög beállítása teljesen probléma-mentes. Minden új Cinema Display monitorba FireWire 400 és USB 2.0 elosztó került beépítésre, két-két kapuval, így a billentyűzet, az egér, az iPod, az iSight kamera, vagy akár más íróasztali periféria csatlakoztatása rendkívül egyszerűvé válik, és az asztal körül is tovább csökken a kábel-rengeteg. Az új modellek támogatják a Video Electronics Standards Association (VESA) rögzítési szabványát is, így a Cinema Display VESA Mount Adapter készlet segítségével könnyedén felszerelhetők a legtöbb munkahelyre.

Az új képernyők 16:10-es, szélesvásznú munkafelületet kínálnak, mely ideális megoldást jelent a kreatív professzionális felhasználók számára, elegendő teret biztosítva a szoftverek palettáinak. A 30 colos változat korábban elképzelhetetlen, 2.560×1.600 képpont felbontást kínál; a 23 colos 1.920×1.200 képpontnyit, mely elegendő a nagy felbontású televízió (High Definition Television, HDTV) tartalom megjelenítésére és szerkesztésére is; de még az új 20 colos változat is 1.680×1.050 képpont felbontást biztosít, mely több mint elegendő a munkához, minden palettával a képenyőn.

A pontos, színhű megjelenítés iránt igényes kreatív felhasználók számára tervezett Apple Cinema Display monitorok a piacon elérhető legjobb, 170 fokos látószögét biztosítják. A hasznos színtér egyenletesen rendelkezésre áll a képernyő teljes felületén; éltől-élig. Az Apple Cinema Display monitorok színhűségét az SWOP Incorporated is tanúsítja ICS Remote Director termékén keresztül, így ezek a képernyők alkalmasak a grafikai munkák ˝softproof˝ jóváhagyására is, sok időt és költséget megtakarítva.

A 20 és 23 colos Apple Cinema Display monitorok minden DVI kapuval rendelkező Power Mac és PowerBook modellel, valamint PC-kkel is használható. Az új 30 colos Apple Cinema HD Display meghajtásához az NVIDIA GeForce 6800 Ultra DDL grafikus vezérlőre és Power Mac G5 munkaállomásra van szükség. Az elérhető legnagyobb teljesítményű architektúrára épülő NVIDIA GeForce 6800 Ultra DDL kártya 35,2 GByte/s grafikus sávszélességet és másodpercenként 6,4 milliárd texel rajzolási sebességet nyújt. Az új grafikus kártya két DVI csatlakozóval rendelkezik, így a Power Mac G5 munkaállomásra akár két 30 colos Apple Cinema HD Display is kapcsolható.

Az új 20 és 23 colos Apple Cinema Display monitorok július végén, míg az új 30 colos Apple Cinema HD Display és az NVIDIA GeForce 6800 Ultra DDL grafikus vezérlő augusztus végén kerül várhatóan a viszonteladók üzleteibe.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle