Connect with us

Hirdetés

technokrata

Országos hálózat 19 nap alatt

Laptop

Országos hálózat 19 nap alatt

Adat- és hanghálózat az MVH irodáknak rekordidő alatt.

A GTS-Datanet Távközlési Kft. rekord gyorsasággal, mindössze 19 nap alatt építette ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) országos adatátviteli és hangszolgáltatás hálózatát. A szélessávú Internet-kapcsolat és a minőségi telefonos hálózat segítségével az MVH budapesti központjának és 19 megyei kirendeltségének mintegy 1.000 munkatársa egy modern, európai színvonalú hálózaton keresztül végezheti napi feladatait. A fejlesztésre a hivatal megyei irodái és a központ közötti adat- és telekommunikációs kapcsolat biztosítása miatt volt szükség. A projektet a GTS-Datanet négy versenytársát megelőzve nyerte el, az MVH tárgyalásos közbeszerzési eljárásán.

Az MVH budapesti központja mellett 19 megyei kirendeltség működik az ország különböző részein. A GTS-Datanet gerinchálózatának segítségével mindössze 19 nap alatt lehetővé vált, hogy a 22 vidéki iroda – az MVH Somogy, Veszprém, Zala megyében két irodával működik – helyi informatikai hálózatai kapcsolódhassanak az Egységes Kormányzati Gerinchálózatra (EKG). Ezáltal megvalósult az állandó kapcsolat a vidéki kirendeltségek és az MVH központja között. Az adat- és telekommunikációs hálózat kiépítésén túl a GTS-Datanet végzi az EKG hatáskörén kívül eső informatikai hálózat felügyeletét is a nap 24 órájában. A kialakított hálózaton folyik a hivatal teljes adat- és telekommunikációja, ezen keresztül érik el a kirendeltségek a központi informatikai rendszereket, adatbázisokat, valamint az IP telefonközpontot.

Az MVH a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt intézménye, a volt Agrárintervenciós Központ és SAPARD Hivatal általános jogutódja. A Hivatal látja el az Európai Unió közös agrárpolitikájának kifizető ügynökségi feladatait.

A győztesen kívül ajánlattételre kérték fel a Magyar Távközlési Rt.-t, a PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt.-t, az Antenna Hungária Rt.-t, az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt.-t.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés