Connect with us

technokrata

Országos hálózat 19 nap alatt

Laptop

Országos hálózat 19 nap alatt

Adat- és hanghálózat az MVH irodáknak rekordidő alatt.

A GTS-Datanet Távközlési Kft. rekord gyorsasággal, mindössze 19 nap alatt építette ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) országos adatátviteli és hangszolgáltatás hálózatát. A szélessávú Internet-kapcsolat és a minőségi telefonos hálózat segítségével az MVH budapesti központjának és 19 megyei kirendeltségének mintegy 1.000 munkatársa egy modern, európai színvonalú hálózaton keresztül végezheti napi feladatait. A fejlesztésre a hivatal megyei irodái és a központ közötti adat- és telekommunikációs kapcsolat biztosítása miatt volt szükség. A projektet a GTS-Datanet négy versenytársát megelőzve nyerte el, az MVH tárgyalásos közbeszerzési eljárásán.

Az MVH budapesti központja mellett 19 megyei kirendeltség működik az ország különböző részein. A GTS-Datanet gerinchálózatának segítségével mindössze 19 nap alatt lehetővé vált, hogy a 22 vidéki iroda – az MVH Somogy, Veszprém, Zala megyében két irodával működik – helyi informatikai hálózatai kapcsolódhassanak az Egységes Kormányzati Gerinchálózatra (EKG). Ezáltal megvalósult az állandó kapcsolat a vidéki kirendeltségek és az MVH központja között. Az adat- és telekommunikációs hálózat kiépítésén túl a GTS-Datanet végzi az EKG hatáskörén kívül eső informatikai hálózat felügyeletét is a nap 24 órájában. A kialakított hálózaton folyik a hivatal teljes adat- és telekommunikációja, ezen keresztül érik el a kirendeltségek a központi informatikai rendszereket, adatbázisokat, valamint az IP telefonközpontot.

Az MVH a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt intézménye, a volt Agrárintervenciós Központ és SAPARD Hivatal általános jogutódja. A Hivatal látja el az Európai Unió közös agrárpolitikájának kifizető ügynökségi feladatait.

A győztesen kívül ajánlattételre kérték fel a Magyar Távközlési Rt.-t, a PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt.-t, az Antenna Hungária Rt.-t, az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt.-t.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle