Connect with us

technokrata

Új uniós pályázat az üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztésére

Laptop

Új uniós pályázat az üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztésére

A 2004-ben rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos támogatást négy célra lehet igényelni.

Július 1-jén új uniós informatikai pályázat jelenik meg a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programon (GVOP) belül. Az Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése című pályázat az elektronikus, illetve internetes üzleti megoldásokat támogatja a kis- és középvállalkozások és üzleti partnereik közötti kereskedelmi kapcsolatok bővítése érdekében.

A 2004-ben rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos támogatást négy célra lehet igényelni.

Az első az úgynevezett elektronikus piacterek létesítése, amelyek révén a kis- és középvállalkozások (KKV) lehetőséget kapnak a tevékenységükhöz szükséges eszközök, anyagok, szolgáltatások elektronikus úton történő beszerzésére, illetve értékesítésére.

A második cél az elektronikus értékesítési és ügyfélszolgálati rendszerek létrehozása, azaz olyan internetes interaktív megoldások kialakítása, amelyek segítségével a pályázó KKV elektronikusan értékesítheti termékeit, szolgáltatásait, valamint online ügyfélszolgálati szolgáltatást nyújthat.

A harmadik témakör a vállalatközi elektronikus üzletviteli rendszerek kialakítása. Az elnyerhető források a hazai KKV-k egymással, illetve a nagyvállalatokkal folytatott elektronikus alapú kereskedelmi tevékenységének fejlesztését, valamint az ehhez szükséges rendszerek beszerzését és bevezetését ösztönzik.

A negyedik, a csatlakozás elektronikus piacterekhez nevet viselő pályázati cél ahhoz nyújt segítséget, hogy a KKV-k termékeiket, szolgáltatásaikat a harmadik fél által fenntartott e-piactéren keresztül értékesíthessék, továbbá lehetőségük legyen a tevékenységükhöz szükséges eszközök, anyagok, szolgáltatások e-piactéren keresztüli beszerzésére.

A pályázaton azok a magyarországi székhelyű, belföldi gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók indulhatnak, amelyeknél a foglalkoztatottak száma nem éri el a 250 főt, éves nettó árbevételük pedig legfeljebb 40 millió, vagy mérlegfőösszegük legfeljebb 27 millió eurónak megfelelő forint. Rajtuk kívül a magyarországi székhelyű kereskedelmi szervezetek és szövetségek, valamint a magyarországi székhelyű kereskedelmi és iparkamarák adhatnak be pályamunkát.

Újdonság, hogy a pályázók konzorciumot alkotva is elnyerhetnek uniós forrásokat.

A pályázaton egységesen a projekt elszámolható költségének 50 százaléka, de minimálisan 13 millió, legfeljebb pedig 130 millió forintnyi támogatás igényelhető.

A pályázatokat a felhívás megjelenését követően 2004. december 31-éig folyamatosan lehet benyújtani az IT Információs Társadalom Kht. (IT Kht.) címére (1410 Budapest, Postafiók 114.).

A pályázati felhívás június 28-ától tölthető le az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és az IT Kht. honlapjáról, a pályázati útmutató és a formanyomtatványok szintén ezeken a honlapokon jelennek meg július 15-éig.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák