Connect with us

technokrata

KFKI-SZTE együttműködés

Laptop

KFKI-SZTE együttműködés

Az SZTE és a KFKI Csoport rendszeresen egyeztetik a közös érdeklődési körbe tartozó kutatási és oktatási elképzeléseiket, a tervek kidolgozásánál és megvalósításánál lehetőség szerint összehangolják céljaikat és törekvéseiket.

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a KFKI Csoport. Az egyetemet Dr. Szabó Gábor rektor, a KFKI-t Ludman Lajos vezérigazgató képviselte.

Az együttműködés célja, hogy a magas színvonalú képzést és innovációs készséget a gyakorlati hasznosítást, a kutatást és a gazdasági területeket összekapcsolja, az így keletkező tapasztalatokat kölcsönösen hasznosítsák saját működésükben.

A KFKI Csoport támogatást nyújt az informatikai oktatás tartalmi és módszertani fejlesztéséhez. Rendelkezésre álló kapacitásaitól és eszközeitől függően közreműködik az oktatásban. Szakmai gyakorlatot biztosít olyan tehetséges hallgatók számára, akik az informatikának a KFKI Csoport számára is fontos területeivel foglalkoznak. Segíti a Ph.D. hallgatók kutatási, publikálási és oktatói munkáját, lehetőséget ad esettanulmányok készítésére, az általa forgalmazott, illetve kifejlesztett alkalmazások gyakorlati példákként való bemutatására, elemzésére.

Az SZTE és a KFKI Csoport rendszeresen egyeztetik a közös érdeklődési körbe tartozó kutatási és oktatási elképzeléseiket, a tervek kidolgozásánál és megvalósításánál lehetőség szerint összehangolják céljaikat és törekvéseiket. Az SZTE az informatikával, az informatika gazdasági alkalmazásával kapcsolatos kutatási eredményeiről folyamatos tájékoztatást ad. Támogatja a KFKI Csoport toborzási munkáját a végzős hallgatók körében.

A megállapodást aláíró vezetők meg vannak győződve arról, hogy az informatika gyorsabb terjedéséhez, az informatika révén elérhető versenyelőnyök megszerzéséhez „kiművelt emberfőkre” van szükség, és e téren kulcsfontosságú szerep jut a felsőoktatásnak.

A fenti célok megvalósítása érdekében az SZTE és a KFKI Csoport került sor az együttműködési megállapodás aláírására június 24-én Szegeden.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle