Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon MVX20i: álló- és mozgóképrögzítés 2,2 megapixellel

Laptop

Canon MVX20i: álló- és mozgóképrögzítés 2,2 megapixellel

A Canon a közelmúltban mutatta be új, 2,2 megapixeles MVX20i (12-szeres zoomos), és MVX25i (14-szeres zoomos) digitális videokameráit.

A videokamerák stílusos, új, masszív designnal és csillogó, nagy gonddal megformált vázzal rendelkeznek. Hajlított, könnyen tartható markolatuk és az egy gombnyomással végrehajtható műveletek könnyed használatot kínálnak a felhasználóknak.

CCD érzékelő és a DIGIC DV képfeldolgozás

Az MVX20 sorozat 2,2 megapixeles, 1/3,4” CCD érzékelője a videók DV kazettára rögzítése során 1,77, az állóképek SD vagy MMC memóriakártyára rögzítésekor 2,0 megapixel hasznos képpontot használ, így mindkét módban éles és határozott képeket készít. A DIGIC DV processzor egyetlen chipben ötvözi az összes alapvető feldolgozási és memóriakezelési feladatot. A chip a videofelvételek és állóképek feldolgozását külön végzi, így a képfeldolgozó algoritmus mindkét formátum számára az optimális minőséget állítja be. Ezzel kiküszöbölhető, hogy a párhuzamos feldolgozás során akár az állókép, akár a videofelvétel minősége csorbát szenvedjen.

Életteli színek, továbbfejlesztett hangkezelés

Az RGB elsődleges színszűrőnek köszönhetően az MVX20 sorozattal elkerülhető a hagyományos CMYG szűrős kamerákkal szükségszerűen együtt járó színátalakítás, így az MVX20 videokamerák a meleg és természetes, „életteli” színeket teremtik újra. Az új Digital Audio LSI (Széles tartományú integrált áramkör) az „Adaptív Zajcsökkentő” funkcióval a kazetta kezelési zaját, míg az „Automatikus szélszűrő” funkció a szélzúgást szűri ki a felvételekről. A „Manuális hangszint” szabályozó lehetővé teszi, hogy a felhasználó állítsa be a kívánt hangfelvételi értékeket.

Digitális fényképezőgép funkciók

A „Progresszív Fotórendszer” biztosítja, hogy az állóképek kiváló minőségben készüljenek el, míg a beépített vaku akár 2 méteres távolságig is megfelelő megvilágítást biztosít. A megjelenő képet a kamera három, egyénileg választható automatikus élességállítási területre osztja, miközben a manuális élességállítás gyűrű számos kreatív beállítást kínál. A felvételi módok között megtalálható az egy kép, a nagysebességű sorozatfelvétel (akár 5 képkocka/másodperc), a sorozatfelvétel (akár 3 képkocka/másodperc) és az automatikus expozíció-korrekció (AEB) mód is. Az AEB különleges fényviszonyok között gyors egymásutánban három felvételt készít a témáról, némileg eltérő megvilágítási beállításokkal. Videofelvételek készítése közben párhuzamosan állóképeket is lehet rögzíteni az SD vagy MMC memóriakártyákra. Az elkészült fényképeket az exponáló gomb lenyomva tartásával ellenőrizheti a 2,5”-os LCD monitoron.

Az MVX20 videokamerákról 15×21 cm-es, fotóminőségű képek nyomtathatók bármely, PictBridge kompatibilis nyomtatón – számítógép használata nélkül. A Nyomtatás/Megosztás (Print/Share) gombbal könnyen elérhetővé válik a közvetlen nyomtatás, és az USB kapcsolaton keresztül a képek/videók feltöltése egy Windows operációs rendszert futtató számítógépre. Az MVX20 digitális videokamerák támogatják az Exif 2.2/Exif nyomtatást. Ezzel a funkcióval rögzíthetőek a fényképezőgép beállításai, a fotónyomtatás automatikus optimalizálásához.

A Motion-JPEG file-okat közvetlenül az SD vagy MMC memóriakártyákra rögzítheti. A memóriakártya kapacitásától függően akár 60 perces QVGA vagy QQVGA formátumú videoállományok rögzíthetők közvetlenül a memóriakártyára.

Erőteljes, jó minőségű objektívek

A Canon precíziós optika területén szerzett 60 éves tapasztalata a lehetővé tette a 14-szeres/280-szoros optikai/digitális zoom (MVX25i) és a 12-szeres/240-szeres zoom (MVX20i) kifejlesztését. Az objektívek Super Spectral bevonatot kaptak, amellyel kiküszöbölhetők az objektív elemeiről és a digitális érzékelő felszínéről érkező, fényvisszaverődés által okozott szellemképek és becsillanások. A Canon szabadalmaztatott Gradation ND technológiája révén elkerülhető az alsó ND szűrőrendszerek használatával járó felbontás csökkenés az erős fényviszonyok közötti fotózás során.

Az üzemmódok teljes kínálata

Az MVX20i hét automatikus expozíciós módot kínál: Az MVX25i ezek mellett még Szuper Éjszakai felvételi móddal is rendelkezik, amely teljes sötétségben egy LED használatával teszi lehetségessé a felvételkészítést; valamint megtalálható benne egy „Éjszakai+” mód, amely használatakor manuálisan vezérelheti a LED-et. Az egyéni videofelvételek készítését számos digitális effekt és úsztatás mód teszi lehetővé. A bőrárnyalat mód lágyítja a képen a bőrfelületek színét, ezzel természetesebb, meleg árnyalatú felvételek készíthetők. A képstabilizátor csökkenti a bemozdulás veszélyét, így a legtöbb helyzetben mellőzheti az állvány használatát. Mind normál, mind nagy felbontású 16:9 szélesvásznú mód megtalálható a kamerákban.

DV Messenger 2.0

A DV Messenger 2.0 szoftver közvetlen, kétirányú kommunikációt biztosít, emellett lehetővé teszi az élő vagy rögzített hang- és képadatok cseréjét az Interneten keresztül. A szoftver segítségével a videokamera webkameraként használható a videobeszélgetésekhez, és a számítógép billentyűzetének segítségével távolról is irányítható. Az MVX20 sorozathoz négy további alkalmazás is tartozik: a PhotoStitch, PhotoRecord, ZoomBrowser EX és ImageBrowser EX programok.

Csatlakozók

A videokamerák mind DV, mind USB csatlakozóval rendelkeznek. A DV csatlakozó használatával másik videokamerához csatlakoztatható a gép, és gyakorlatilag a képadatok romlása nélkül tölthetők át felvételek, vagy a számítógép IEEE1394 portjára csatlakoztatva és a számítógépre áttöltve szerkeszthetők és retusálhatók a képek. Az USB csatlakozót a képek és videók SD vagy MMC memóriakártyákról történő áttöltésre lehet használni.

Az MVX20 sorozat analóg bemenettel és analóg/digitális átalakítóval rendelkeznek. Ezzel lehetővé válik analóg eszközök (például videomagnók) csatlakoztatása, és az ilyen készülékekről érkező analóg jelek digitálissá alakítása. Az így átalakított adatokat közvetlenül a kamerában tárolhatók, vagy áttölthetők számítógépére, hogy később DVD-re vagy HD-re lehessen kiírni a felvételeket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés