Connect with us

technokrata

Aficio 240W: 600 DPI felbontású multifunkciós készülék a Ricohtól

Laptop

Aficio 240W: 600 DPI felbontású multifunkciós készülék a Ricohtól

A Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád új tagját, a moduláris felépítésű, másolóként, nyomtatóként és szkennerként is használható Aficio240W készüléket.

Az Aficio 240W LCD vezérlőpaneléről minden funkció néhány lépéssel elérhető. A kijelző elrendezése követi a Ricoh más termékeinél már jól ismert logikus felépítést: részletes tájékoztatást ad a gép állapotáról, a használható papírtípusokról, az egyéb rendszerjellemzőkről. Az Aficio 240W azon készülékek közé tartozik, amely A4-től 914 mm szélességig szinte minden papírtípus kezelésére képes. A felhasználó 4 papíradagoló közül választhat: 2 papírtekercs, kézi adagoló és 250 lapos A4/A3 papíradagoló. A gép megvásárolható egy- és kéttekercses konfigurációban is, a tekercstartó orsók különleges kialakításának köszönhetően egyszerű a papírbeállítás, az újszerű csíptetőmechanizmus pedig a papírcserét könnyíti meg. A digitális technológia révén lehetővé teszi az A0 méretű dokumentumok A4 méretre történő kicsinyítését, illetve az A4 méretű dokumentumok A0 méretre történő nagyítását.

A készülék kevesebb mint 2 perc alatt melegszik be, az első A1 méretű oldal kevesebb mint 22 másodperc alatt készül el. A 600 DPI felbontásnak és a 256 szürkeárnyalatnak köszönhetően (másolás, nyomtatás és szkennelés esetében is) a nyomat minősége kiváló: a fekete felületek valóban feketék, a vonalak élesek, az árnyékolás finom.

A nagyformátumú dokumentumok kezelésére alkalmas készülékek alacsony termelékenysége és gazdaságtalan helykihasználása a múlté. Az Aficio 240W dokumentumkezelő rendszer tervezésekor a helytakarékosság fontos szempont volt. Az opcionális kontroller segítségével az Aficio 240W nyomtatóként, másolóként és szkennerként is funkcionál, így nincs szükség külön plotterre és másolóra. A készülék szinte bármilyen hálózati környezetbe csatlakoztatható, szinte bármilyen számítógépről vagy platformról képes nyomtatni. A kliens- és meghajtóprogramoknak köszönhetően az AutoCAD, Windows vagy Bentley alkalmazásokból, illetve az integrált Web Client szoftver segítségével a webről nyomtat.

A szkennelés funkció segítségével a nélkülözhetetlen régi dokumentumok is archiválhatók digitális formátumban. Így az eredetik nem sérülnek és a visszakeresés sem igényel sok időt. A többoldalas dokumentumok egyetlen file-ba rögzíthetők, a memóriából pedig a kívánt példányszámban nyomtathatók ki.

A Ricoh vállalati filozófiájában a környezetvédelem kiemelt szerepet kap. Ennek megfelelően és többi termékéhez hasonlóan az Aficio 240W környezeti terhelése is alacsony. Zaj, hő- és ózonkibocsátása minimális, ezzel a munkakörnyezet minősége is érezhetően javul; a készülék újrafeldolgozott anyagokból készült alkatrészei külön-külön jelöléssel vannak ellátva, ennek köszönhetően könnyű a szétszerelés.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle