Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xerox az amatőr fotósokért

Laptop

Xerox az amatőr fotósokért

Fiatal, amatőr fotósok képeiből nyílik kiállítás a Szépvölgyi Business Parkban 2004. július 1-től augusztus 28-ig. A kiállítás érdekessége, hogy a fényképek többsége nyomtatással, a Xerox DocuColor 6060-as illetve DocuColor 3535-ös színes, digitális berendezéseivel készült.

A Szépvölgyi Business Park már harmadik éve ad otthont a Xerox Magyarország irodáinak. Ezúttal az irodaház – előterének biztosításával – lehetővé teszi, hogy a nagyközönség is megismerhesse a vállalat három tehetséges kollegájának legjobb fotóit. A kiállítandó fényképek nagy részét a Xerox DocuColor 6060-as és DocuColor 3535-ös berendezésein nyomtatták, egy speciális, a színek visszaadását legjobban elvégző Creo gyártmányú vezérlő segítségével. A digitális nyomtatásnak ez a formája új dimenziókat nyit a fényképészek számára, hiszen a képek minőségét illetően nem kell kompromisszumokat kötniük. Emellett a számítógépen rendelkezésre álló trükkök, effektek tárháza sokszorosan meghaladja az analóg fényképészetben valaha is elképzelhető megoldásokét. A DC 6060/3535 technológia támogatja az emberi kreativitás által alkotott képek élethű megjelenítését, ezért a Xerox úgy döntött: a jövőben lehetővé teszi, hogy az amatőrök által készített legszebb képeket – e technológia révén – mind több ember csodálhassa meg. A támogatás részleteit a Xerox még ebben az évben nyilvánosságra hozza.

Fülöp Gábor fiatal ˝amatőr˝ fotós a 90-es évek elején kezdett érdeklődni a fényképezés iránt. Egy örökölt, teljesen manuális fényképezőgéppel kezdte pályafutását és mára már túl van a több ezredik kattintáson. Fotópályázatok állandó résztvevője, de több kisebb kiállításon is bemutatkozott alkotásaival. ˝Egyszerűen mindent lefényképezek, amit megörökítendőnek érzek. Sokszor tudatosan indulok neki a nagyvilágnak, máskor véletlenszerűen csípem el ˝áldozatomat˝. Szerencsére, a digitális fejlődésnek köszönhetően ez már egyre könnyebb de a jó öreg Exacta még manapság is előtérbe kerül.˝ Szinte mindig magánál hordja fényképezőgépét, hiszen a jól ismert mondás szerint ˝aki nem játszik az nem is nyer˝, azaz sosem lehet tudni, mit hoz a véletlen. Fülöp Gábor most kiállított képein megtalálhatók a természeti-, a portré, a makró-, valamint a dokumentalista stílusjegyek, illetve ezek kombinációi.

Komáromi Kolos, a Xerox Magyarország 34 éves közgazdász munkatársa, közel húsz éve fotózik, s tizenhárom éve búvárkodik. A víz alatti fényképezést 1996-ban kezdte. Képeinek többségét hazai tavakban, az Adrián és a Vörös-tengeren készíti. Kedvenc témája a nagy látószögű képek, ennek eredményeként 2002-ben a víz alatti fotós világbajnokság válogatásán a nagy látószögű kategóriában a harmadik helyen végzett. A UEF búvároktatási rendszer búvárfotográfusa. Jelenleg Nikon F70-et használ Sigma halszem és makro optikákkal, Subal Miniflex tokban, két Ikelite vakuval.

A kiállítás harmadik résztvevője Kovács András, 39 éves, végzettsége szerint okleveles villamosmérnök. Jelenleg informatikusként dolgozik a Xerox Magyarországnál.
˝Fényképész˝ pályafutását iskolafotósként kezdte Simon Zoltán tanár úr keze alatt a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. Több mint húsz éve járja a természetet, képei többségét is itt készíti. A 80-as évek közepén kezdett barlangászni, és 10 évvel később hegyet mászni. 2001-ben az Explorers Program által szervezett Everest-Lhotse expedíció tagjaként 6100 méter fölé jutott a Kangshung-falon. Jelenleg Canon EOS-30-as vázat használ 24-85/3.5-4.5 és 70-200/4L Canon optikákkal és Olympus Mju 100W kompakt gépet a ˝mászósabb˝ feladatok megoldására. Barlangokban a sok vaku egy Praktica BX-20-as vázat és egy Zeiss 35/2.4-es objektívet szolgál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés