Connect with us

technokrata

VMware – virtuális számítógépek a 64 bites processzorok erejével

Laptop

VMware – virtuális számítógépek a 64 bites processzorok erejével

A virtuális számítógépes rendszerek létrehozására használható szoftver immáron támogatja az AMD Opteron processzorait is.

A VMware magát a virtuális számítógépek, operációs rendszerek létrehozásával írta be az IT-világ névtárába. Nevéhez fűződik a Control Center szoftver, mely többek között lehetővé teszi a virtuális számítógépeket alkalmazóknak, hogy anélkül lehessen például egyik szerverről a másikra átköltöztetni ezeket, hogy működésükben szünetet kellene tartani. Ezen újítás révén jóval könnyebbé és biztonságosabbá válhat a hardverfejlesztés. Szintén nagy hasznát lehet venni, ha néha egy-egy virtuális számítógépnek szüksége van nagyobb teljesítményre, vagy ha az adott ˝vason˝ elromlik egy hardvereszköz – a csere gördülékenyen végrehajtható. Emellett más funkciók is segítik az adminisztrátorok munkáját. A távoli menedzsment egyéb eszközei révén például a különböző virtuális számítógépek teljesítménye is figyelemmel követhető, de megváltoztathatók az egyes rendszerekhez rendelt erőforrás (memória) nagysága is.

Töretlen fejlődés EMC színekben is

A 2003. december 15-én bejelentett végleges megállapodás feltételei szerint az EMC egy körülbelül 625 millió dollár értékű készpénzes tranzakció keretében megvásárolta a VMware-t. A szoftver azóta központi szerepet játszik az EMC stratégiájában, segíti ügyfeleit a költségeik csökkentésében, valamint a műveletek egyszerűbbé tételében azáltal, hogy a heterogén IT-infrastruktúrában virtualizációs technikák alkalmazásával egyetlen közös tárolási és informatikai erőforrást hoz létre.

Az EMC a VMware-t különálló szoftver divíziójaként működteti a palo alto-i székhelyről, a VMware volt elnök-vezérigazgatója, Diane Greene irányításával. A VMware továbbra is a VMware termékek és megoldások fejlesztésével, eladásával és szolgáltatásával foglalkozik, a név, a márka és a termékek megtartásával. Ennek a munkának az eredménye nemrég újból kézzelfogható alakot öltött: pár napja már elérhető a szoftver új változata, mely az AMD Opteron processzorában rejlő 64 bites lehetőségeket is képes kiaknázni. A 4.5.2-es VMware Workstation és a 3.1-es GSX Server egyaránt fel van ruházva ezzel a képességgel.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle