Connect with us

Újra éleződik a böngészőverseny?

Laptop

Újra éleződik a böngészőverseny?

Megjelent a legújabb Mozilla, hamarosan újra munkában az Internet Explorert fejlesztő csapat.

A Slashdot értesülései szerint a Microsoft azon gondolkodik, hogy újfent létrehozza (feltámassza) a Redmond böngészőjét fejlesztő programozócsapatot. Ismeretes, hogy az óriásvállalat korábban bejelentette, leállítja az Internet Explorer, mint különálló termék fejlesztését. Ez akkor azt jelentette, hogy a browser új funkciókkal csak akkor gyarapodik, amikor új operációs rendszer jelenik meg – ez pedig 2006-ra tolta volna változásokat (a Longhorn várhatóan abban az évben kerül majd piacra). Úgy tűnik azonban, pár napja új szelek fújnak a Microsoftnál (is).

Hivatalosan még nem ismerték el a Microsoftnál az értesülést, így arról sincsen még információ, hogy miért gondolkodik stratégiaváltáson a vállalat. Sokak szerint ennek az az oka, hogy az elmúlt hónapokban számos alternatív böngésző jelent meg, amik külcsín és tudás tekintetében is alaposan felülmúlják a már évek óta gyakorlatilag változatlan Internet Explorert. Például nemrég vált letölthetővé a Mozilla 1.7-es verziója…

Két hete írtunk az 1.7-es Mozilla RC3-as változatának megjelenéséről, amely ezen alig 10 nap alatt véglegessé is vált. Most jelent először a Talkback nevű eszköz, mellyel könnyebben lehetett értesíteni a fejlesztőket arról, ha a szoftverrel probléma adódott. Továbbfejlesztették a dátumkezelést, a cookie-k menedzselését, a tenyérszámítógépekkel való e-mailes szinkronizációt, az elektronikus levelek letöltésének, megnyitásának és elmentésének sebességét.

Megjelent a Password Manager, aminek révén egy helyen, védetten tárolhatók a felhasználó belépőkódjai; a popup blokkolás finomíthatóbbá vált, valamint már támogatja az alapvető FTP upload parancsokat is. A kódon dolgozók szerint közel tíz százalékkal vált gyorsabbá a böngésző, s öt százalékkal kisebbé a forráskód. Ezenfelül még további apróbb foltozgatás is helyt kapott a szoftverben (például új ikonok jelentek meg a Mozilla-val kapcsolatos állományokhoz).

A Mozilla 1.7 linuxos, Mac OS X-re írt és Windows-os változata is letölthető szerverünkről.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom