Connect with us

technokrata

Az ITDH az eMarket Services magyarországi kontaktpontja

Laptop

Az ITDH az eMarket Services magyarországi kontaktpontja

A nemzetközi együttműködés célja, hogy segítséget nyújtson a kis- és középvállalatoknak az internetes kereskedelmi platformok és e-piacterek használatában.

A nemzeti kontaktponttá válás az ITDH új szolgáltatásának, az e-kereskedelmi tanácsadásnak az indulását is jelenti, amelynek célja, hogy segítse a hazai kis- és középvállalkozások részvételét a nemzetközi Internetes B2B (business to business, azaz vállalatközi) kereskedelemben.

Az internetes kereskedelmi platformok (továbbiakban e-piacterek) olyan Internet-alapú technikai megoldások, melyek célja új kereskedelmi kapcsolatok létrehozásának megkönnyítése, illetve már meglévők erősítése. Ide tartoznak az e-kereskedelemre alkalmas vállalati honlapok, a nagyvállalati beszerzési rendszerek, a vertikális iparági portálok, illetve a horizontális e-piacterek.

Az ITDH segítséget nyújt már exportáló, ám új lehetőségeket kereső, illetve a külpiaci megjelenést még csak fontolgató vállalatok részére:

  • A megfelelő internetes kereskedelmi megoldás kiválasztásában;

  • Az e-kereskedelmi stratégia kialakításában;
  • Az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában.

Az eMarket Services egy nemzetközi non-profit projekt, amelyet Ausztrália, Dánia, Hollandia, Izland, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svédország valamint Új-Zéland kereskedelemfejlesztési ügynökségei működtetnek. A nemzetközi együttműködés célja, hogy segítséget nyújtson a kis- és középvállalatoknak az internetes kereskedelmi platformok és e-piacterek használatában. Az Európai Unió Bizottsága 2004. január elsejétől társfinanszírozóként két évre szintén belépett a projektbe, ezzel az eMarket Services az EU hivatalos e-piactér információs portáljává vált.

Az 1993-ban életre hívott ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Külügyminisztérium háttérintézménye, amelynek legfontosabb feladatai közé tartozik a működő tőke hazánkba csábítása, a potenciális külföldi befektetők elérése, a magyar tőkekihelyezés segítése, a hazai exportképes árualapok és szolgáltatások értékesítésének előmozdítása, valamint a kis- és középvállalkozók Európai Uniós integrációra való felkészítése. A felsorolt feladatok hatékony elvégzését kiterjedt irodahálózat segíti, amely a budapesti központon kívül 32 külképviseleti és 16 belföldi regionális egységből áll.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek