Connect with us

technokrata

Az Ericsson növeli magyarországi jelenlétét – új központ Budapesten

Laptop

Az Ericsson növeli magyarországi jelenlétét – új központ Budapesten

Ulrica Messing svéd hírközlésért és regionális politikáért felelős miniszterasszony meghívására 2004. június 17-én Stockholmban tárgyalt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter.

Svédország a legtöbb ICT mutatót tekintve a világ élvonalához tartozik, ebből a szempontból is kiemelt partnerünk az Európai Unióban. A svéd „legjobb gyakorlatok” tanulmányozása és magyarországi lehetséges adaptálása a miniszteri tárgyalások egyik fontos témája volt. Mindkét ország nemzetközi hírű K+F kapacitással rendelkezik, az e téren való együttműködés lehetőségeinek kiaknázása szintén a megbeszélések középpontjában állt.

Számos svéd vállalat működik Magyarországon, ezek közül is kiemelkedik a mintegy 15 éve jelen lévő Ericsson. Kovács Kálmán miniszter ellátogatott a cég stockholmi központjába és Carl-Henric Svanberggel, az Ericsson elnök-vezérigazgatójával folytatott megbeszélést. A tárgyaláson az Ericsson vezetői bejelentették, hogy a cég növeli magyarországi jelenlétét a technológiákat integráló, az egész világra kiterjedő szolgáltató központ létrehozásával. Az Ericssonnak már közel másfél évtizede van jelentős K+F tevékenysége Budapesten, ugyancsak globális feladatokkal. A létesülő új központ magasan képzett szakemberekből fog állni.

A miniszteri program keretében Kovács Kálmán miniszter megbeszélést folytatott a hazai távközlési piac új szereplőjének, a svéd Tele2-nek az elnök-vezérigazgatójával Lars-Johan Jarnheimerrel is. A magyar piacon is dinamikusan fejlődő cég Európa 24 országában van jelen, és jelentős szerepet játszott a távközlési tarifák letörésében.

A svédországi tárgyalások során a partnerek kiemelt érdeklődést tanúsítottak a 3. generációs mobilszolgáltatás napirenden lévő magyarországi fejlesztése iránt. Kiemelt hangsúlyt kapott a tárgyalásokon Magyarország regionális tudásközpont szerepe, elsődlegesen a tengerentúli (Észak-Amerika, Ázsia), illetve a Kelet-Európával és a balkáni országokkal való kapcsolatok viszonylatában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle