Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lifebook E8000: új asztali notebook a Fujitsu-tól

Laptop

Lifebook E8000: új asztali notebook a Fujitsu-tól

A Lifebook család új tagja nagyfokú testreszabhatóságával szinte minden igényt képes kielégíteni.

Háromféle processzorral is megvásárolható az USA-ban a napokban bejelentett Lifebook noteszgép. A Fujitsu új modellje a ˝régi˝, Banias magra alapuló, 1,6 GHz-es Pentium M-mel (1 MB L2 cache, 400 MHz-es FSB) vagy az új, Dothan magos 735 (1,7 GHz) vagy 745 (1,8 GHz) Centrino lapkával is beszerezhető. Ez utóbbi chipekben egyébként már két megabyte-nyi másodszintű gyorsítótár található. Az asztali számítógépek lecserélését szolgálni hivatott notebook két DIMM slottal rendelkezik, melyekbe maximum 2 GB-nyi DDR 333 MHz-es SDRAM rakható.

Kijelzőjének mérete 15 col, ám a felbontás kétféle is lehet: vagy az ezen a piacon legtöbbet használt XGA (1024×768 pixel), vagy a jóval nagyobb részletességet nyújtó SXGA+ között választhat a vásárló. Ez utóbbi természetesen nagyobb erőforrásokat is igényel a megjelenítéshez (egy LCD a natív, azaz az általa legnagyobb megjeleníthető felbontáson adja a legszebb képet) – éppen emiatt lehet választani az Intel Extreme grafikus chipkészlete (64 MB-nyi megosztott memória) és az Ati Mobility Radeon 9700-asa között, mely szintén 64 MB-nyi RAM felett rendelkezik.

A noteszgépbe 30, 40, 60 vagy 80 GB kapacitású winchester kerülhet, s rendelkezik optikai meghajtóval is: ez lehet egy ˝mezei˝ CD-ROM is, de lehetőség van DVD/CD-RW kombódrive-ra vagy DVD-író vásárlására is. Floppy meghajtót csak külső, USB-s formában csatlakoztathatunk a Lifebookhoz – a Fujitsu is végleg száműzni látszik az elavult technológiát a hordozható számítógépekből.

Másodpercenként gigabitnyi adatmennyiség átvitelére képes Ethernet csatoló, valamint integrált modem és Intel PRO Wireless hálózati csatlakozás (802.11b/g) biztosítja a külvilággal való kapcsolattartást. A perifériákat négy darab 2.0-s USB, egy IEEE 1394-es, egy infravörös, egy soros, egy párhuzamos, egy PS/2-es port illetve opcionálisan bluetooth révén lehet csatlakoztatni a notebookhoz, mely rendelkezik egy SD/MMC olvasóval is.

A Lifebook E8000-es változata több biztonsági funkcióval is fel van vértezve az illetéktelenekkel szemben. Többek között megtalálható a notebookban az – opcionálisan válaszható – Trusted Platform Module (TPM), mely továbbfejlesztett jelszavas védelmet és merevlemez-titkosítást is tartalmaz. Az operációs rendszer gyanánt Windows XP-t kapott eszköz induló ára 1550 dollár.

Fizikai paraméterek

Méret: 33x28x3,7 cm
Tömeg: körülbelül 3,2 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés