Connect with us

Canon DR-7080C és CR-180: dokumentum-archiválás és csekk-beolvasás csúcssebességgel

Laptop

Canon DR-7080C és CR-180: dokumentum-archiválás és csekk-beolvasás csúcssebességgel

A Canon két új, kategóriájában csúcsteljesítményt nyújtó dokumentum-beolvasó készülékkel jelent meg a hazai piacon.

A DR-7080C jelű, síkágyas, A3-as méretű dokumentumok beolvasására is alkalmas készüléket a kis és közepes példányszámokkal dolgozó cégek számára tervezték, a CR-180-as csekk-beolvasó készülék pedig főként a bankok, szállítmányozó cégek, közművállalatok használhatják, ahol kisméretű formanyomtatványok nagysebességű feldolgozására van szükség.

Canon DR-7080C

A DR-7080C jelű dokumentum-beolvasó képességei közül mindenek előtt a kivételes gyorsaságot és a nagyfelbontású kimeneti képet érdemes kiemelni. Az extra teljesítmény többek között abban mutatkozik, hogy az A3-as méretű dokumentumok színes beolvasására is alkalmas síkágyas, lapadagolóval felszerelt készülék percenként akár 70 lap archiválását is képes elvégezni, ami naponta 10.000 oldal digitalizálását is jelenti. Ez a kivételes gyorsaság és teljesítmény nemcsak fekete-fehér vagy szürkeárnyalatos beolvasásnál, hanem színes üzemmódban is érvényes (A4-es oldalak simplex üzemmódú, 200 dpi-s felbontással történő beolvasása esetén), a készülék maximális felbontása 600 dpi.

A DR-7080C egyik fontos jellemzője, hogy a meghajtó-szoftverből is bekapcsolható az úgynevezett ˝színkiejtési funkció˝, amellyel a beolvasás során figyelmen kívül hagyható az RGB-színek egyike – e funkcióval rendkívül egyszerűen és gyorsan megoldható a megfelelően előkészített és kitöltött űrlapok feldolgozása (például formanyomtatványok, kérdőívek, postai csekkek, leltárívek).

Az archiválás gyakorlatában kiemelt elvárás, hogy egyetlen beolvasási menetben megoldható legyen a veszteségmentes (akár 600 dpi-s, 24 bites) archiválás és a kis fájlméretű, ezért gyors elektronikus dokumentum-megosztást biztosító képállományok létrehozása. A megoldást a MultiStream technológia biztosítja, alkalmazásának köszönhetően minden dokumentumról egyetlen beolvasással is kétféle színmélységű és felbontású képfájl állítható elő. A belső hardveres gyorsítással támogatott eljárással a fekete-fehér (bináris), a szürkeárnyalatos és a 16,7 millió színt tároló (24 bites színmélységű) beolvasási lehetőségek közül bármely két típus kiválasztható, a képfájlok külön-külön cél-könyvtárba tárolhatók, vagy a kijelölt alkalmazásokhoz társíthatók/irányíthatók.

A síkágyas kialakításának köszönhetően a DR-7080C modell a nem szétválasztható dokumentumok (könyvek, közjegyzői okiratok, sérült-törékeny papírok) is villámgyorsan beolvastathatók. A könnyű kezelhetőséget biztosítja a beolvasandó dokumentumok automatikus egyenesbe állítása és a fölösleges keretek automatikus eltávolítása – az opcionálisan választható visszabélyegző egységgel pedig bármely előre definiált szöveg (például a beolvasás dátuma, vagy az archiválást végző személy azonosítói) rányomtatható az eredeti dokumentumra.

A DR-7080C alkalmazási területét tovább szélesíti a fejlett ISIS/TWAIN meghajtó, az új Capture Perfect 2.0 segédprogram valamint a továbbfejlesztett szövegkiemelő üzemmód és számtalan képjavítási funkció. Az automatikus dokumentumadagoló 100 lapnyi A4-es, A3-as vagy hosszabb (legfeljebb 540 mm-es) papírt képes tárolni és megbízhatóan adagolni. A számítógépes rendszerhez történő egyszerű és nagy adatátviteli sebességet biztosító csatlakoztathatóságot az SCSI-3 UltraWide és USB 2.0 interfészek (Dual Interface) teszik lehetővé.

Canon CR-180

Az új csekk-beolvasót kisméretű (legfeljebb 118×230 mm-es) papíralapú dokumentumok nagysebességű beolvasásához tervezték. Mivel percenként 360 kép szürkeárnyalatos feldolgozására alkalmas, kétoldalas képbeolvasás esetén is hihetetlen gyorsasággal dolgozik: 240 dpi felbontás mellett 180 lap/perc teljesítményre képes.

A készülék kis mérete, és az automatikus papírméret-detektálás eredményeként rendkívül egyszerűen kezelhető. A feldolgozandó eredetik lapmérete 60×120 és 118×230 mm között változhat, így a gyakorlatban előforduló csekkformátumú dokumentumok (pénzügyi bizonylatok, levelezőlapok, egyedi szállítólevelek, könyvtári katalóguscédulák, leltárbizonylatok, stb.) mindegyikének asztali feldolgozására ideális eszköz.

A piacon jelenleg elérhető modellekkel ellentétben nem érzékeny a papírvastagságra, 0,08-0,20 mm-es lapvastagságon belül ˝mindenevő˝, ugyanakkor a lapméretet és vastagságot érzékelő beépített szenzoroknak köszönhetően automatikusan észleli, ha egyszerre két dokumentum kerülne az olvasóegység elé. A CR-180 kezelő-szoftverének egyik fontos szolgáltatása a színkiejtési funkció: segítségével a beolvasás során figyelmen kívül hagyható az RGB-színek egyike, így egyszerűen és gyorsan megoldható a megfelelően tervezett kitöltött űrlapok feldolgozása.

A készülék alapkiépítésben is tartalmaz egy tintasugaras nyomtató-egységet, amely maximális beolvasási sebesség mellett is képes visszanyomtatni az eredeti nyomtatványra bármely előre definiált szöveget (például a beolvasó személy nevét, iktatószámot, beolvasás dátumát). A számítógépes rendszerhez történő egyszerű és nagy adatátviteli sebességet biztosító csatlakoztathatóságot az SCSI-3 UltraWide és USB 2.0 interfészek (Dual Interface) teszik lehetővé.

A készülék a mindennapos gyakorlatban szinte kihasználhatatlanul nagy teljesítményre képes: naponta akár 25.000 dokumentum feldolgozására is alkalmas, terhelhetősége 24 millió oldal – így kétszer költséghatékonyabb, mint a jelenleg beszerezhető bármely konkurens modell.

A DR-7080C és a CR-180 jelű modellek már megjelentek a hazai piacon. A Canon Hungária Kft.-nél és DMS-partnereinél az eszközök kipróbálhatók, illetve tesztkészülékek igényelhetők. A készülékekhez a Canon Hungária regionális szakmai oktatóközpontja biztosítja a stabil háttértámogatást, az országos szervizhálózat pedig a magas fokú rendelkezésre-állást.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom