Connect with us

technokrata

Borland-Segue együttműködés

Laptop

Borland-Segue együttműködés

A Segue Software, a szoftverminőség-optimalizálás szereplője és a Borland Software, a platformfüggetlen szoftverfejlesztő és üzembehelyezési megoldások globális szállítója közösen dob piacra egy átfogó J2EE megoldást és módszertant, amely a Java alkalmazások teljesítményét optimalizálja.

A közös kínálat alkotóelemei a Segue SilkPerformer terméke, egy vállalati terhelés és teljesítmény tesztelő megoldás, és a Borland Optimizeit ServerTrace, egy részletes J2EE oknyomozó megoldás, amely a Borland alkalmazás-életciklus menedzsment (Application Lifecycle Management, ALM) műszaki termékcsaládjának része. A fenti két termék kombinációjának köszönhetően, amely megszünteti az alkalmazások szűk keresztmetszeteit, az ügyfelek mindent átfogó megoldást kapnak a J2EE alkalmazások teljesítménybeli céljainak proaktív módon történő megfeleléséhez.

Manapság a nagy tranzakciószámú J2EE környezetekben az alkalmazások kiesése rendkívüli üzleti kockázatot és a bevételkiesés lehetőségét veti fel. A piaci trendekből egyértelműen kiderül, hogy egyre növekszik a J2EE műszaki elfogadottsága, elsősorban a webalapú, üzleti kritikus vállalati alkalmazásokban. A J2EE vezető technológiává kezd válni, amelyet a szolgáltatásközpontú architektúrákban (Service Oriented Architectures) használnak. Az SOA-k használatának jelenlegi trendje tovább növeli egy olyan robosztus terheléstesztelő és oknyomozó megoldás iránti igényt, amely a teljesítmény elfogadható szintjeit biztosítja.

A kritikus elektronikus üzleti alkalmazások sikeres megvalósításához megfelelő tervezés, tesztelés és alkalmazás-menedzsment szükséges, mind az üzembehelyezést megelőzően, mind pedig azt követően. A Borland/Segue megoldás és módszertan konkrét célja, hogy segítsen a különböző szervezeteknek az alkalmazások leállásával járó kockázatok minimalizálásában, és hatékonyan kihasználja a minőségbiztosítási és fejlesztési erőforrásokat, oly módon finomhangolva a tevékenységeket, amely azonnali hatással jár.

A különböző szervezetek a SilkPerformer segítségével modellezik a várható felhasználói terhelést és hozzák proaktív módon felszínre a teljesítmény érzékeny területeit. Kritikus jelentőséggel bír a teljesítménytesztelés, mivel a legjobban megtervezett alkalmazás is ˝kiakad˝ a kezdeti teljesítménytesztelés során, még viszonylag alacsony számú virtuális felhasználó (Virtual User, VU) esetén is. Miután a SilkPerformer teljesítményproblémát fedezett fel, a Borland Optimizeit ServerTrace terméke gyorsan rögzíti és jelenti a mélyben rejlő okozati információkat az összes J2EE alkalmazásszintről. Akár egy alkalmazás, akár egy szerver vagy back-end rendszer okozza a teljesítmény problémáját, az Optimizeit ServerTrace nem csak az adott komponensre és metódusra képes rámutatni, de a kód azon sorára is, ahol a probléma rejlik. A Borland ALM technológiákkal megvalósított integráció ezen felül lehetővé teszi a problémák rövid idő alatt történő kódszintű kijavítását a Borland JBuilder Java fejlesztői környezet segítségével.

˝A Borland megközelítésének fő előnye az, hogy képes hibakeresést végezni a bonyolult vállalati alkalmazásokban, azonnal elkülöníti a problémákat, és egyértelmű módon kommunikálja azokat a fejlesztőcsapatok felé, akik ezt követően megtehetik a lépéseket a kód kritikus problémáinak kijavítása érdekében.˝ – jegyezte meg Boz Elloy, a Borland szoftverrészlegének vezető alelnöke.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle