Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Borland bemutatta a Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET új kiadását

Laptop

A Borland bemutatta a Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET új kiadását

A Borland Software bejelentette a Borland Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET, az átfogó tervező és modellező fejlesztőeszköz második kiadását. Ez az új kiadás további támogatást nyújt a Microsoft kiterjedt fejlesztői közössége számára.

Az iparág elemzőinek várakozásai szerint a Microsoft .NET technológiáinak használata 2005. során egyre inkább a középpontba fog kerülni, elsősorban azért, mert a különböző vállalatok a webes szolgáltatások fejlesztéséhez a Microsoft .NET keretrendszert és szolgáltatásközpontú architektúrákat (Service Oriented Architectures, SOA) alkalmazzák. Az SOA-k fejlett topológiája valamint a két rendszer és vállalat osztott természete önmagában a bonyolultság és kockázat új szintjét teremti meg a fejlesztőkörnyezetben. Az alkalmazásmodellezés mutat kiutat a kockázatkezelés területén.

A modellezés fontosságát a Borland közelmúltban végzett, a .NET technológiák bevezetését körülvevő üzleti és technológiai aggodalmakat megcélzó felmérése is alátámasztja. A mintegy 145 alkalmazásfejlesztő, tervező és informatikai menedzser körében márciusban végzett felmérésből kiderül, hogy a válaszadók számára a fő aggodalmat az jelentette, hogyan képesek a .NET keretrendszer alapú alkalmazások fejlesztési folyamatának menedzselésére és irányítására.

A felmérés eredményei arra is felhívták a figyelmet, hogy sok válaszadó számára olyan témák is aggodalomra adnak okot, mint hogy hogyan képes a .NET integrálódni a meglévő informatikai befektetésekkel, milyen költség- és idővonzata van a munkaerő .NET technológiákra történő továbbképzése, valamint a most beérő technológiát körülvevő kérdések. Olyan vállalatok számára, amelyek régi rendszereikben 32 bites Windows, COM, DCOM, ActiveX technológiákba és a .NET előtti nyelvekbe eszközöltek befektetéseket, alapvető fontosságú a Microsoft .NET előtti nyelvek újrahasznosítása és integrációja. A Borland Together for Visual Studio .NET olyan modellező és tervezőeszközt kínál, amely ismerős, és ugyanakkor olyan .NET alkalmazások készítésére használható, amelyek webes szolgáltatásokat generálnak és fogyasztanak.

A Microsoft .NET elterjedése során a vállalatok úgy találják, hogy a modellezés az alkalmazás-életciklus fontos része. A Borland felmérésének válaszadói úgy tartják, hogy a modellezés segíthet nekik az alkalmazásfejlesztési folyamat jobb modellezésében és menedzsmentjében, valamint a következőkben:
• a bonyolult környezetekben végzett alkalmazásfejlesztés egyszerűbb elsajátítása
• a fejlesztők teljesítménye és az egész vállalatot átfogó együttműködés továbbfejlesztése
• az alkalmazások üzembehelyezési idejének csökkentése
• az üzleti követelmények fejlődésével nem szükséges a kód átdolgozása

˝A Microsoft nagyon örül, hogy a Borland a Together megoldást a Visual Studio .NET környezettel integrálja, és hogy a Borland tovább dolgozik a Microsofttal a Borland Together Edition modellezési képességeinek továbbfejlesztésén.˝ – mondta John Montgomery, a Microsoft .NET termékmenedzsment csoportjának igazgatója – ˝A .NET technológiák vállalti szintű meghonosodásával egy időben a Borland közös ügyfeleink számára fontos lépést tesz lehetővé az alkalmazások életciklusának menedzsmentje területén.˝

Mi az új a Borland Together Edition for Visual Studio .NET termékben?

A Borland Together Edition for Visual Studio .NET konkrétan az alkalmazástervezőket és fejlesztőket célozza meg, de mivel az alkalmazások ˝átfogó nézetét˝ kínálja, mindenkinek előnyére válhat, aki a szoftverfejlesztés területén dolgozik. Az átfogó nézet az informatikai vezetőtől a fejlesztőig az egész fejlesztőcsapat számára előnyös, mivel mélyebb kapcsolatot teremt az üzleti igények és az eredményül kapott szoftver között.

Áttekintést nyújt arra vonatkozóan, hogyan kapcsolódik a vállalati rendszer architektúrája az alkalmazásfejlesztés különböző fázisaihoz, amelyek egyre fontosabbá válnak, miközben a vállalatok egyre bonyolultabb SOA-kat fejlesztenek ki webes szolgáltatásaikhoz. A Borland Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET néhány készen rendelkezésre álló funkciója:
Borland LiveSource: A továbbfejlesztett Microsoft Visual C# és Visual Basic.NET kódvisszafejtési funkciók Egyesített modellezési nyelv (Unified Modeling Language, UML) osztályszintű, diagrammos nézetet kínálnak a meglévő forráskódra, sőt a szekvenciális diagrammok generálását is lehetővé teszik. Ez segít a fejlesztőknek a meglévő kód értelmezésében, annak felismerésében, hogy a különböző objektumok milyen kapcsolatban vannak egymással, és biztosítja, hogy a forráskód minden módosítása önműködően tükröződjön a modellen is.
Kódminőség javítása 113 vizsgálati funkcióval: A nagyobb Visual C# .NET vizsgálati funkció lehetővé teszi a felhasználók számára a kód és a modellek a fejlesztési folyamat korai fázisában történő elemzését, valamint a potenciális minőségi problémák időbeni fellelését, amikor elhárításuk alacsonyabb költségvonzattal jár. Ez az alkalmazások hosszú távú fenntarthatóságát is elősegíti.
Az alkalmazások alacsonyabb bonyolultsági szintje: Miközben az alkalmazások bonyolultsági foka nő, gyakran egyre problémásabbá válik a módosítások elvégzése. Az újrafaktorozás intelligens automatizációs funkciókat kínál a fejlesztőknek, amelyek segítségével biztonságosan módosítható a kód és a terv, anélkül, hogy az alkalmazásban kárt okoznának, és ezek a módosítások a rendszer kódjában is végigvihetők.
Megfizethető áron már most kapható. A Borland jelenleg a Borland Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET terméket helyenként 199 dolláros áron kínálja. Ezen az áron a modellezés már ma előehetőbbé válik a Visual Basic .NET és Visual C# .NET fejlesztők számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés