Connect with us

technokrata

Rangos díjat kapott a Canon EOS 300D, az EOS 1D Mark II és az EOS 30V Date/33V

Laptop

Rangos díjat kapott a Canon EOS 300D, az EOS 1D Mark II és az EOS 30V Date/33V

Ismét kiosztotta a legjobb európai fotó-termékeknek megszavazott díjakat a professzionális fotósok körében is elismert non-profit szervezet, a TIPA (Technical Image Press Association).

A Canon ezúttal is megelőzte versenytársait, mivel a bírálóbizottság négy kategóriában is a cég termékeinek ítélte oda ˝legjobb˝ minősítést.

A szakújságírókból álló zsűri tagjai egyöntetűen a Canon EOS 300D-nek ítélték a ˝Nagy áttörés˝ megvalósításáért járó díjat. Értékelésük szerint a digitális tükörreflexes fényképezőgépek kategóriájában a 300D egyértelműen ˝mérföldkőként˝ kerül majd fotózás történelemkönyvébe, mivel a Canon ezzel a készülékkel a fényképezés minden szerelmesének megfizető áron tette elérhetővé a digitális képrögzítési technológiát alkalmazó, ugyanakkor közel professzionális képminőséget nyújtó tükörreflexes eszközt.


A ˝Legjobb professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgép˝-nek megítélt díjat a Canon EOS 1D Mark II kapta, annak köszönhetően, hogy az új készülék átrendezte a ˝high-end˝ kategóriás digitális SLR gépek piacát. A zsűri kiemelte, hogy az EOS 1D Mark II az első olyan készülék, amely megvalósította a gyakorló fotóriporterek által megfogalmazott két legfontosabb elvárást: a korábban elérhetetlenül nagy képfeldolgozási sebesség mellett is minden igényt kielégítő nagyfelbontású képek készíthetők ˝így egy olyan készülék került piacra, amely a legigényesebb sportfotósok elvárasait is kielégíti, mivel az EOS 1D Mark II másodpercenként közel 70 millió pixel feldolgozására képes˝ – szólt az indoklás.

A nagy sebesség és felbontás érdekében a Canon három új technológiát épített az EOS 1D Mark II-be: a Canon új generációs DIGIC II processzorát, egy új CMOS képérzékelőt és egy extra méretű puffert. Ezek a technológiák közösen 8,5 kép/mp sebességgel egy menetben 40 JPEG, illetve 20 RAW kép elkészítésére képesek – és ez a kiemelkedő teljesítmény egyszeri (Single Shot AF) és folyamatos (AI Servo AF) élességállítás esetén is rendelkezésre áll.

A filmes kategória ˝Legjobb 35 mm-es tükörreflexes fényképezőgépe˝ díját a Canon EOS 30V Date/33V kapta, mivel a szakértők vizsgálatai szerint kategóriájában a leggyorsabb autófókusz-sebesség elérése mellett a folyamatos fényképezéssel szemben támasztott elvárásokban is rekordot döntött. Ez a két 35 mm-es filmes tükörreflexes fényképezőgép ideális választás azok számára, akik olyan készüléket keresnek a gyors akciók tökéletes megörökítéséhez, amely mentes a drága és terjedelmes motoros meghajtástól. A Canon legutóbbi – és mint a felhasználók visszaigazolásából is kiderült -, a fotósok által is örömmel fogadott 7 pontos autófókusz-rendszere maximális flexibilitást biztosít. A robusztus, stabil fémváz az időtállóságot biztosítja, amíg a zajtalan működtetés tovább szélesíti az alkalmazási lehetőségeket.

A ˝Legjobb technológia˝ díját a Canon Data Verification Software kit DVK-E2 kapta. A digitális eljárással készült fotók hivatalos ügyekben történő elismerésének egyik problémája a felvételek eredetiségének egyértelmű, kikezdhetetlen igazolhatósága. Később ugyanis bárki átalakíthatja a képet – ugyanakkor egy kép bizonyítható eredetisége a bíróságon is perdöntő lehet. A Canon adathitelesítő szoftvere azzal oldja meg ezt a problémát, hogy az eredetiség bizonyítékául szolgáló alapadatokat hitelesen, megváltoztathatatlanul rögzíti a digitális felvételek adatlapján.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle