Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyílt forrású adatbáziskezelés és dokumentum-menedzsment a CA-től

Laptop

Nyílt forrású adatbáziskezelés és dokumentum-menedzsment a CA-től

A CA együttműködési megállapodást kötött a JBoss és a Zope nyílt forráskódot alkalmazó fejlesztő cégekkel, így a közeljövőben elérhetőek lesznek a nyílt forráskódot alkalmazó Ingres Enterprise Relational Database és a Kernel Generalized Event Management (KGEM) valamint a BrightStor Document Manager alkalmazások.

„A vállalatok IT szervezetei felfedezték a nyílt forráskódú rendszerek nyújtotta lehetőségeket, és egyre inkább növekvő igényt támasztanak irántuk. A CA mindig is fogékony volt a partnerektől, iparági szereplőktől és ügyfelektől érkező visszajelzésekre. Ezért minél szélesebb körű együttműködést igyekszünk kialakítani a nyílt forráskódot használókkal, hogy így a tőlük érkező innovatív kezdeményezéseket is befogadhassuk. Ennek köszönhetően gyorsabban fejleszthetünk ki olyan menedzsment megoldásokat, amelyek az ügyfeleink igényeire hatékonyt választ adnak.” – nyilatkozta Molnár Imre, a CA magyarországi igazgatója.

A CA az elmúlt időszakban egyre szorosabb kapcsolatokat épített ki a nyílt forráskódot fejlesztő közösségekkel; a CA a nyílt forráskódú közösség közreműködő és tanácsadójaként közösen fejleszt, hirdet és támogatja a már meglévő és az új nyílt forráskódú projekteket: a CA adaptálta az Open Innovation Modelt, amely aktív használati megosztást, használatot és támogatási szolgáltatást nyújt az újító szerveződéseknek.

A Computer Associates két jelentős partnerségi megállapodást kötött az új stratégia jegyében:
• A CA és a JBoss közösen tervezi a Java-platformon futó szerverek nagy teljesítményű háttértárolási rendszerét. Ez a megoldás ötvözi a JBoss Application Servert, a JBoss Hibernate objektum-alapú kereső szolgáltatást és a CA Ingres adatbázist.
• A CA és a Zope olyan nyílt forráskódú tartalom menedzselő megoldás kifejlesztésére kötött megállapodást, amely egyesíti a Zope nyílt forráskódú tartalom menedzselő platformját a CA Ingres adatbázisával. Így olyan rendszer jön létre, amely jó teljesítmény-, adatfolytonossági- és kezelhetőségi paraméterek mellett integrálható a már meglévő nagyvállalati felügyeleti rendszerekbe is.

A CA által kifejlesztett, nemrégiben bemutatott KGEM kernellel a korábban nem használt alkalmazások szabványosan fognak Linux alatt működni. Az interfészek így immár beépíthetők illetve társíthatók lesznek valamennyi Linux alkalmazáshoz. A megállapodás eredményeinek alkalmazásával létrejött az iparág első olyan menedzsment technológiája, amely az Ingres sebességét, a Java és a Python erejét, a Linux minőségét egyszerre képes nyújtani – ezzel pedig hozzájárul a Linux alapú felügyeleti rendszerek terjedéséhez.

Az alábbi szabad forráskóddal rendelkező CA alkalmazásokhoz juthatunk hozzá a közeljövőben:
• BrightStor Document Manager, a BrightStor tároló család legújabb tagja
• a Linux platformon futó, nyílt forráskódú Ingres Enterprise Relational Database (Ingres), amely támogatja az Oracle Cluster File System (OCFS) for Linux Cluster Support és az IBM’s Distributed Lock Manager (OpenDLM)-t, így az új klaszter már kedvező áron is egy skálázható és megbízható platformot tud felkínálni, amely ára miatt egyre több kis- és középvállalat számára is reális alternatívát nyújthat
• az Ingres nyílt forráskódú változata, amely a Zope RDBMS Persistence Engine segítségével működik majd

“A nyílt forráskód már eddig is roppant nagy változásokat hozott a piacon, elsősorban a Linux, az Apache és a Tomcat platformokkal. A CA bejelentése szerint már egyes kritikus üzleti és tartalom menedzsment alkalmazások is a nyílt forráskódot fogják használni. A nyílt forráskód akkor teljesedhet ki igazán, amikor egy nagy szoftverfejlesztő cég beintegrálja azokat a vállalati alkalmazásokba.” – nyilatozta Robin Bloor, a Baroudi Bloor piackutató cég elnöke és kutatási igazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés