Connect with us

technokrata

Operációs rendszer: egyet fizet, hármat vihet

Laptop

Operációs rendszer: egyet fizet, hármat vihet

A Lindows speciális ajánlattal állt elő: operációs rendszerének, a Linspire-nek a telepítő CD-csomagján két másik disztribútor OS-e is megtalálható.

A Desktop Linux Comparison Kit (azaz az asztali Linux összehasonlító készlet) magában foglalja a Linspire 4.5-ös változatát, emellett a Red Hat (terméktámogatással nem rendelkező) Fedora Core 2-esét és a Mandrakesoft Mandrakelinux 10.0 operációs rendszer Community Edition változatát, telepíthető formában. Ellie Sanchez, a Lindows PR-menedzsere egy nyilatkozatban közölte, hogy a megjelenésre azért kerülhetett sor, mert mindhárom termék hiánytalan működést biztosít, s kereskedelmi szempontokból ismertnek mondható. ˝A Linspire könnyű használatával és széles spektrumú képességeivel, a Mandrake a szakemberek körében kivívott népszerűségével, a Fedora pedig a Red Hat Linux szerverszoftverével való együttműködési képessége révén került fel a korongra.˝ – mondta Sanchez.

˝Egyik Linux termék sem elégíthet ki mindenkit – a választás lehetőségét jó dolognak tartom.˝ – mondta a Lindows elnöke, Michael Robertson – ˝Mi a Linspire-t elsősorban könnyen és gyorsan használhatóvá kívánjuk fejleszteni. Más termékek tulajdonosai más szempontokat tartanak fontosnak, ami nem jelenti azt, hogy ezek ne lennének nagyszerű fejlesztések, csak éppen más irányba tartanak. Minden új linuxos számítógép segíti a Linux asztali PC-ken való térhódítását, tekintet nélkül arra, hogy a felhasználó melyik fejlesztő termékét választja.˝

Robertson megjegyezte, hogy bátorítani kívánják az operációs rendszerek összehasonlítását, ezért is kerülhetett három különböző disztribúció egy korongra. Sanchez szerint a készlet a felhasználók széles rétegeinek érdeklődését kelti majd fel. Oktatási, üzleti célokra és számítógép-rajongók számára egyaránt értéket képvisel a lemez, s mindenki maga döntheti el, hogy melyiket kívánja alkalmazni, mondta Sanchez.

A teljes csomag nyolc darab kompaktlemezből áll – ez letölthető formában 30 dollárba, dobozos kialakításban 40 dollárba kerül. Megrendelni a Linux Shootout weboldalon lehet.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák