Connect with us

Fényenergiával működő noteszgépek

Laptop

Fényenergiával működő noteszgépek

Egy nemrég történt bejelentés szerint az üzemanyagcellás fejlesztések mellett egy másik, gyakorlatilag ingyen rendelkezésünkre álló energiaforrást is ki akarnak használni a gyártók.

A new yorki GEMZ vállalat bejelentette, hogy a száz százalékig saját tulajdonában levő International Nanotechnology Corporation (INC) olyan megoldást tervez kifejleszteni, mely a napfény jelentette energiával kívánja megnyújtani a hordozható noteszgépek működési idejét. Az INC már korábban közölte, hogy felvette a kapcsolatot a Terra Solar Development Corporationnel, mely az úgynevezett fotogalván és nanocellás technológiák egyik kiemelkedő fejlesztője.

Az INC a fenti eljárások birtokában kíván megjelentetni egy notebooktöltőt, mely az elsők között kínál olyan, kifejezetten hordozható számítógépekhez készített megoldást, ami a napenergiát (is) használja. A vállalat bejelentése szerint a technológiai fejlődés révén sikerült elérniük azt, amire a korábbi megoldások nem voltak képesek: nem lesz szükséges ˝kitenni a napra˝ az eszközt. Az INC közleménye szerint jó fényviszonyokkal rendelkező beltéri helységekben is alkalmazható lesz a vékony filmréteg és a nanotechnológia házasságának szülötte.

Az első mintapéldányok várhatóan még idén, a negyedik negyedévben megjelennek, ám azt egyelőre nem lehet még tudni, hogy tömeggyártásba és kereskedelmi forgalomba mikor kerül az eszköz. Az árát szintén nem határozta meg pontosan az INC, de valószínűleg versenyképes lesz a régebbi, korlátozottabb képességekkel bíró megoldásokkal.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom