Connect with us

technokrata

Az IVSZ a versenyképes magyar IT szakemberekért

Laptop

Az IVSZ a versenyképes magyar IT szakemberekért

Akár 140 millió forintnyi támogatásban is részesülhetnek a HEFOP pályázatból az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) támogatásával induló cégek.

A hazai infokommunikációs (IKT) kis és közepes vállalatok a legtöbb esetben nem tudnak megfelelő pénzügyi forrást biztosítani, hogy alkalmazottaikat folyamatos képzésben részesítsék. Pedig a versenyképesség növelése, de ma már megőrzése is elképzelhetetlen a szakmai ismeretek folyamatos fejlesztése nélkül. Az IVSZ ezért olyan mintaként szolgáló „metapályázatot” készített, amely jelentősen megkönnyítette a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) által kiírt, a vállalkozói képességek fejlesztésének támogatását célzó Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programra (HEFOP) beadott pályázatok sikeres elkészítését, és aktívan koordinálta a több cégből álló konzorciumok létrejöttét.

Az IVSZ mintapályázata számos cégnek adott kezdő lendületet
Az IVSZ tagok számára ingyenesen rendelkezésre bocsátott „metapályázat” ajánlásokat és minta szövegeket tartalmaz, amelyek segítségével leegyszerűsödött a pályázatok egyébként meglehetősen bonyolult és időigényes összeállítása. A dokumentum felhasználásával határidőre 22 cég adott be pályázatot önállóan vagy konzorcium tagjaként, a megpályázott támogatások összértéke eléri 140 millió Ft-ot. Sikeres pályázatok esetén, az elnyert támogatások felhasználásával a munkavállalók az egész IKT iparágban használható általános szakismereteket és képesítéseket szerezhetnek.

Az IVSZ véleménye szerint az ehhez hasonló kezdeményezések más területeken is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a cégek forrásbevonással kapcsolatos elképzelései ne maradjanak meg az igény szintjén, hanem közös összefogással sok sikeres pályázat születhessen.
Az IVSZ tudomása szerint az alábbi cégek adtak be pályázatot a HEFOP-ra a metapályázat nyomán: AdviceSoft, Informo, DSS, Elender, E-group, Meditcom, SearchLab, FilterMax, ITC, Intersoft, FreeSoft, Interface, Delta Elektronik, Montana, IDG, KFKIDirect, C.Enter, HumanSoft, Pentatrade, Procomp, EuroOne, MátraCOMP Kft.

A szakember-továbbképzés fontos versenyképességi kérdés
A munkaügyi szolgáltatások fejlesztésére 8 milliárd forintos uniós programot indított a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) pályázata az IT szakemberek képzése esetén maximum 80%-os támogatást biztosít, amelynek keretében pályázatonként minimum 1 – maximum 18 millió forint igényelhető. A pályázat által elnyerhető támogatás az egész IKT szektor jövőjét jelentősen meghatározhatja, hiszen az EU-csatlakozással egyre fontosabbá válik, hogy szakembereink hivatalos minősítésekkel is rendelkezzenek, folyamatos képzésükkel az egész szakma minőségi elkötelezettsége emelkedjen. Az IVSZ kiemelt fontosságúnak tartja az FMM égisze alatt futó programot, hiszen az informatikai szakismeretek fejlesztése, színvonalának emelése az információs társadalom építéséhez és a gazdaság versenyképességének növeléséhez elengedhetetlen feltétel.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák