Connect with us

technokrata

Mini noteszgép a JVC-től

Laptop

Mini noteszgép a JVC-től

Várhatóan júliusban válik elérhetővé a távol-keleti elektronikai gyártó által felfrissített notebook, mely tudásához mért kis tömegével tűnik ki a mezőnyből.

A következő hónap első hetétől (az Egyesült Királyságban) kapható JVC MP-XV841 már a cég negyedik generációs mini noteszgépe. Korábbi változataihoz képes némileg nehezebb (1,3 kilogramm) lett, cserébe viszont saját, belső DVD/CD-RW meghajtóval rendelkezik – elődei még külső csatlakozású optikai drive-okkal voltak kénytelenek működni. Az A5-ös méretű lapnál alig nagyobb hordozható számítógép kijelzője 8,9 col, melyen – legalábbis képátlójához képest – meglehetősen nagy, bár nem szabványos felbontásra (1024×600 pixel) képes. Lawrence Shone, a JVC egyik menedzsere elárulta, hogy a beépített optikai meghajtó miatt megnövekedett energiaigényt nagyobb kapacitású akkumulátor telepítésével ellensúlyozták – a kis készülék akár öt és fél órán keresztül is üzemképes lehet.

Maga a noteszgép egyébként az Intel Dothan magos, 1 GHz-es órajellel bíró, ultraalacsony feszültségen (ULV) működő Pentium M processzorára alapul, így egyáltalán nem meglepő, hogy helyet kapott benne az Intel legújabb vezetékmentes hálózati csatlakozója; a Pro/Wireless 2200BG LAN adapter 802.11b/g kompatibilis. Ezenfelül a 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló és az 56 Kbps-os modem felel a külvilággal való kapcsolattartásért.

A JVC MP-XV841-es operatív tára alapkiépítettség esetén 256 MB, de ez egészen 768 MB-ra bővíthető – egy ilyen típusú noteszgépnél ez több mint elegendő. A gyártó legújabb modellje a fentieken kívül rendelkezik még sztereó hangszórókkal, kettő 2.0-s USB porttal, egy 40 GB-os, 4200 rpm-re képes merevlemezzel és a Windows XP Professional változatával. Az ára nem lesz alacsony: várhatóan nettó 1400 angol font körül kerül majd forgalomba a notebook.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle